изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:35 EEST
ТРИ ОБЩИНИ ЩЕ ПРИВЛИЧАТ СЪВМЕСТНО ИНВЕСТИТОРИ    
ИкономикаПривличане на инвеститори в общините Добрич, Добричка и Крушари, подпомагане реинтеграцията на безработните на пазара на труда, повишаване на общата производителност и намаляване на безработицата - това е целта на проект, който се реализира съвместното в трите общини.

Той е по програма "Алтернативна заетост", компонент "Планиране на местното икономическо развитие" към Агенцията по заетостта на МТСП. В петък по проекта се проведе работна среща на представителите на администрациите на трите общини, Търговско-промишлената палата, дирекция "Бюро по труда" и др. Проектът бе представен пред журналисти на пресконференция. В нея участваха зам.-кметът на Добрич Галина Митева, Евгений Иванов - ръководител на проекта и мениджър "Институционални проекти" в CLR/ Advisors, и Лилия Лазарова от сдружение "Български икономически форум".
Проектът е на стойност 26 000 евро и ще бъде реализиран през 2006 г. в три фази. Първата е свързана с анализ на икономическия потенциал на региона, включващ трите общини, обучение на техни представители, уточняване на дейностите, които биха спомогнали за привличане на инвестиции. Във втората фаза ще бъде разработена стратегия за привличане на инвестиции и план за реализацията й. Ще бъде направен анализ на обученията, които се провеждат в региона, както и предложения какво трябва да се промени в тях. През третата фаза ще бъде извършен активен инвестиционен маркетинг. Ще се разработят рекламни материали, ще бъде направена активна промоция на възможностите на региона и представянето им на различни форуми. Един от тях ще е Българският икономически форум.
На срещата между представителите на общините и различните организации и институции са били обсъдени секторите, в които биха могли да бъдат привлечени инвеститори. Това са традиционното селско стопанство - за общините Добричка и Крушари, машиностроенето, хранително-вкусовата, шивашката и мебелната промишленост, туризмът и др. НДТ 

 


Сходни връзки

ТРИ ОБЩИНИ ЩЕ ПРИВЛИЧАТ СЪВМЕСТНО ИНВЕСТИТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди