изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:29 EEST
ФИЛИПОВАТА КРЪЧМА - ОТНОВО ОДОБРЕНА ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ"    
НовиниТази година община Генерал Тошево кандидатства за 132 000 лева за ремонт на обекта, като половината от тях осигурява като съфинансиране

По програма "Красива България" е одобрен проектът на община Генерал Тошево за продължаване на ремонта на Филиповата кръчма. Това съобщи за НДТ кметът Димитър Михайлов. Той е получил устно уверение, че дофинансирането е одобрено. Става въпрос за 132 000 лева, като половината от тях общината осигурява като съфинансиране. Кметът Д. Михайлов припомни, че миналата година програма "Красива България" също одобри проект на община Генерал Тошево за ремонт на Филиповата кръчма. Тогава стойността бе около 76 000 лева, като отново 50 процента бяха съфинансиране на общината. Средствата вече са усвоени.
До края на миналия месец общините са имали възможност да кандидатстват за отпускане на средства по линия на т.нар. икономии. Става дума за пари, които други общини не са успели да усвоят по различни причини. Сумата възлиза на около 2 милиона лева.
Одобрени са 28 проекта по мерките "Подобряване на градската среда" и "Социална инфраструктура" и общата им стойност е 3,5 млн. лв., от които 2 млн. лв. е финансовото участие на проекта "Красива България", се съобщава в сайта на Министерския съвет. Мярката "Подобряване на градската среда" включва ремонт на обществени сгради с архитектурно-историческа стойност. По нея се финансират обекти с историческа и туристическа значимост, музеи, храмове и манастири, места за отдих и туризъм. Мярката "Подобряване на социалната инфраструктура" е насочена към подобряване условията на живот на хора в неравностойно положение и ще се финансират ремонти на социални домове, обновяване на детски градини, училища, болници, както и реконструкция и изграждане на детски площадки и спортни съоръжения. В рамките на тази мярка се изпълнява и подкомпонентът "Възстановяване на социалната инфраструктура след унищожителните наводнения".
 


Сходни връзки

ФИЛИПОВАТА КРЪЧМА - ОТНОВО ОДОБРЕНА ПО "КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди