изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:22 EEST
ПОДСЪДИМ СЕ ОПИТВА ДА ФИНТИРА СЪДА    
НовиниОкръжните магистрати изслушаха двама от тримата подсъдими по дело за грабеж на самотно живееща жена в село Вранино. Показания дадоха само Георги Илиев и Изет Рамиз.

Единствено Сали Исмаил избра да говори, след като чуе всички свидетели. И тримата са криминално проявени. На предходното съдебното заседание Георги и Изет се разграничиха в показанията си. Първият твърдеше, че в грабежа е участвал Сали, докато Изет отричаше. Припомняме ви, че тримата са обвинени в това, че на 20 октомври 2004 година ограбили и нанесли побой на Керанка Жекова в дома й в с. Вранино, която по-късно починала. След като я завързали, са взели от жилището цветен телевизор, 5 златни пръстена, златен синджир от 20 гр, златна пара,  сребърен пръстен, 170 лв. и 10 долара. Апашите задигнали имущество и ценни вещи на обща стойност 1125, 31 лв. След това си разделили плячката.

"Сали и Изет ми бяха на гости. Тръгнах да ги изпращам и те ме попитаха дали има нещо за крадене. Казах им, че във Вранино наскоро са взели рентите и се запътихме към това село. Първо обаче търсихме животни, но не намерихме. Избрахме си една къща. Сали отряза кабела за електричество и токът спря. Влязохме в къщата, след което жената се развика. Ударих й два шамара, а след това я вързахме с кабел" - разказа Георги.

Изет се опитва да финтира съда, като продължава да заявява, че Сали не е участвал в обира. "И да кажа, и да не кажа, че е участвал, знам, че ще получа голяма присъда. Салито не беше с нас" - каза Изет пред магистратите, независимо от факта, че на предните разпити е признал, че са били трима. Стигна се до очна ставка. Съдията по делото Атанас Каменски попита Георги защо Изет си променя обясненията. "Не знам, Сали беше там" - категоричен бе Георги. "Не е бил" - продължи да настоява Изет. "Защо Георги се опитва тогава да натопи Сали" - бе другият въпрос на съдията към Изет. "Може да се мразят" - отговори обвиняемият. Според вещото лице, което е изготвило съдебно-психиатричната експертиза и което изслуша показанията на подсъдимия, той симулира.

Единствената наследница на Керанка - сестра й Величка Върбанова, едва се сдържа да не заплаче, докато даваше показания. "Съседката ми Донка Димова ми се обади сутринта и ми каза да отида при сестра си, защото нещо се е случило. Когато отидох, видях жица на земята. Помислих, че токът я убил. Когато отворих вратата, видях Керанка свита на леглото. Цялата бе в кръв и ревеше. "Моля ви се, оставате ме. Не ме бийте" - викаше тя. Разказа ми, че задрямала, докато гледала телевизия. Събудила се, но било тъмно навсякъде. Надникнала през прозореца и видяла трима мъже навън. Единият правел маймунски физиономии. Влезли вътре, след което единият я хванал за врата и й навел главата към земята. Били са я и са я влачили из всички стаи, които крадците разхвърлили. Блъскали я по гърдите и са се опитали да я удушат с кабел, но сестра ми си е пъхнала ръката между кабела и врата, за да се спаси. Наливали са й ракия в устата, за да каже къде са парите й, но тя нямала много. Те обаче не са повярвали. Опитали са се и да я изнасилят. На тръгване я заплашили, че ако повика полиция или проговори на някого за случилото се, ще се върнат и ще я запалят" - разказа пред съда сестрата на потърпевшата. Жената на Изет - Златка Денкова каза, че не живее със съпруга си от февруари миналата година. Тя има две деца от него, но те не се водят на негово име, защото когато е трябвало да ги припознае, е нямал лична карта. Съдията я попита дали мъжът й има кола, защото малко по-рано в показанията си Изет твърдеше, че колата на Сали е негова. "Не" - категорично отвърна тя и заяви, че червената Лада е на Сали.

На следващото заседания на Окръжния съд показания ще дадат още свидетели, включително и съседката на потърпевшата, която първа я видяла. Ще бъдат изслушани съдебно-психиатричната и психологичната експертизи. Предстои да се изясни дали Изет има психологично заболяване, разбирал ли е свойството на извършеното от него и даваните показания от него по време на делото. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДСЪДИМ СЕ ОПИТВА ДА ФИНТИРА СЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди