изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:53 EEST
Съдът остави Големия Маргин в ареста - подробности    
Ред и сигурностСофия. Софийски градски съд не уважи искането на защитниците на Красимир Маринов – Големия Маргин мярката му за неотклонение от “задържане под стража” да бъде променена в по-лека, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Делото се гледа при закрити врата. Красимир Маринов не бе в съда.


Прокурорът по делото е заявил, че има обосновано предположение, че при определяне на по-лека мярка за неотклонение, Маринов може да се укрие, да извърши друго престъпление, както и да възпрепятства хода на разследването.
Съдът реши да остави Красимир Маринов в ареста с аргумента, че при по-лека мярка Маргина може да извърши друго престъпление.
В случай на обжалване от страна на защитниците му, делото ще се гледа след три дни пред Софийски апелативен съд.
В началото на февруари адвокатите на Маргина поискаха мярката му за неотклонение “задържане под стража” да бъде променена в по-лека. Те депозираха искането при следователя по делото Андрей Цветанов и се аргументираха с факта, че е изминал двумесечният срок за разследване, през който не са били представени нови доказателства по случая.
Големия Маргин и брат му бяха задържани в края на октомври месец миналата година по обвинение, че са подготвяли убийствата на о.з. ген. Любен Гоцев, на бизнесмена Иван Тодоров – Доктора, както и на свързания с групировката ТИМ - Никола Дамянов.
Следствените действия по делото са приключили. Материалите са предоставени на обвиняемите и предстои внасянето на обвинителния акт в съда.
СТЕПАН ХИНДЛИЯН

Агенция “ Фокус” припомня:

Арестът на Маргините
На 28 октомври 2005 г. 18 служители на Специализирания отряд за борба с тероризма обискират сградата, в която се помещава офисът на братята Красимир и Николай Маринови (известни като Големия и Малкия Маргин) на бул. “Джеймс Баучер” № 87. В същата сграда се намира и застрахователното дружество “Булинс” (бившата застрахователна компания СИК), чиито съосновател е Големия Маргин. По време на обиска са проверени документацията и компютрите в офиса. Непосредствено след проверката Красимир Маринов е задържан в полицията за 24 часа. По-късно е арестуван и Малкия Маргин.
На 30 октомври 2005 г. прокуратурата постановява арестът на Маргина да бъде удължен със 72 часа.

Обвиненията
На 31 октомври прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за 1) приготовление убийството на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и ген. Любен Гоцев; 2) участие в организирана престъпна група; 3) незаконно притежание на оръжие.
Ден по-рано Иван Тодоров-Доктора, ген. Любен Гоцев и Никола Дамянов са поканени в Националната следствена служба във връзка с разследване за подготвяни атентати срещу тях.

Показанията на наемния убиец

Разследването е подпомогнато от свидетелски показания. Благодарение на тях са открити автомат, пистолет, боеприпаси и взривни вещества предназначени за ликвидирането на мишените. В гараж е намерен и автомобил, с който е трябвало да бъде извършено едно от покушенията.
Маргините са издадени на правосъдието от наемен убиец, задържан при акция на МВР за разследване на група за мокри поръчки.
На 18 септември 2005 г. в ДНСП е образувано дознание, преобразувано по-късно в следствено дело. Възложено е на Националната следствена служба. По него работят екип от следователи и полицаи.
На 21 септември 2005 г. полицията арестува трима души, срещу които са повдигнати обвинения. Единият от тях проговаря. Наемният убиец разказва подробно кои са мишените за поръчаните от Маргините убийства. Дава и точните адреси на жертвите. Той обяснява, че с двамата му авери получават пари, оръжия и автомобили. След като даде показания срещу Маргините в съда, свидетелят ще бъде включен в програмата за защита на свидетели.


Кои са мишените?

Любен Гоцев е бивш заместник-директор на Първо главно управление (външно разузнаване) на Комитета за държавна сигурност на Народна република България и министър на външните работи във второто правителство на Андрей Луканов, както и заместник-министър на вътрешните работи. През последните години Любен Гоцев е един от членовете на Генералското движение в БСП.

Срещу Иван Тодоров-Доктора е извършен неуспешен атентат през април 2003 г. на бул. “Цариградско шосе”. Той има потвърдена на втора инстанция петгодишна присъда за отвличане и грабеж, а в момента е подсъдим по дело за пране на пари – близо 100 млн. лева.

За Никола Дамянов се знае, че е близък до групировката ТИМ бизнесмен, която има интереси в банковата сфера, застраховането и туризма. Той е председател на надзорния съвет на “Централна кооперативна банка” АД. Дълги години търгува с петрол и химически продукти чрез ”Химимпорт”, бил е основен доставчик на нефтени продукти за бургаската петролна рафинерия.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Съдът остави Големия Маргин в ареста - подробности | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди