изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:08 EEST
До края на февруари ще бъде приет бюджетът на община Каварна    
Новини Каварна. Бюджетът на община Каварна за 2006 г. е 17 284 000 лева. От тях 3 344 000 са средства, осигурени от държавата, останалите са местни приходи (13 930 000 лева). От целия бюджет 10 308 000 лв. са за капиталови разходи, което прави около 60% от целия бюджет. Проектобюджетът на общината бе представен пред Агенция “Фокус” от

зам.-кмета по финансите на община Каварна - Митко Недев. В началото на тази седмица се състоя и публично обсъждане на проектобюджета.
“Предвидени са 1 000 000 лева за финансиране на общинската болница в града. Около 400 000 лева от тях са за ремонт - подмяна на дограма, ремонт на помещенията, останалите 600 000 лева са субсидия за дейност”, каза още Недев.
Другите разходи били на нивото от миналата година - за спорт, за култура и др.
Най-много средства от капиталовите разходи (10 308 000 лв.) са предвидени за изграждане на канализацията на крайбрежната зона. “Тъй като започва застрояване на крайбрежната ни зона, над половината от тези средства ще бъдат за канализация и асфалтиране на улиците”, допълни зам.-кметът.
По думите му има предвидени около 1 000 000 лева за ремонт на училища и детски градини.
“Надяваме се, че до края на месеца бюджетът ще бъде окончателно приет. На 28 февруари е следващата сесия на общинския съвет и се надяваме, че тогава ще бъде гласуван”, каза той.
Недев изрази надежда, че през годината ще бъдат направени промени в бюджета. “Очакваме средства от различни програми, както и допълнителни средства от някои министерства”, допълни той. По думите му е много вероятно бюджетът на общината да стане около 20 000 000 лева още до края на първото шестмесечие на годината.
“Очакваме допълнително средства от Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ), от публични инвестиционни проекти и по проект “Красива България”, обясни Недев.
Община Каварна смята да ремонтира два обекта по проект “Красива България” - едно училище и общинската болница. Недев съобщи, че тези ремонти ще бъдат извършени дори и ако средствата не бъдат отпуснати по програмата, тъй като парите вече са записани в бюджета. “Ако ни отпуснат средства, ще пренасочим парите към други обекти”, уточни той.
С парите от МРРБ община Каварна ще асфалтира улици и ще ремонтира канализация.
ПАВЛИНА ЦАНОВА

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

До края на февруари ще бъде приет бюджетът на община Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди