изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:09 EEST
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК    
Ред и сигурност   Осмокласници и един деветокласник от село Сенокос били малтретирани от тумба цигани в Балчик след волейболна среща между две училища.

Най-пострадал е 15-годишният Мартин Димитров, който е настанен в Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. От меллето потърпевши са и две момчета и едно момиче, както и учителят по физкултура в Сенокос, който е водил волейболистите.
Отборите на ОУ "Г.С.Раковски" - с. Сенокос и на ОУ "Антим І" - гр. Балчик провели мач от общинския кръг по волейбол в Балчик. Публиката в спортната зала била предимно от ученици от ромски произход. Не е имало никаква охрана или полицаи, каза директорът на училището в Сенокос Валентин Мирчев. През цялото време циганите сипели нецензурни реплики и обиди към гостите, които спечелили мача. На път за автобуса децата от Сенокос били нападнати изведнъж от циганите. Мартин бил блъскан с юмруци и ритан, по останалите полетели снежни топки. Едно от момичетата било сритано в корема, други две момчета са със синини по лицето. Децата са много изплашени и психически травмирани, коментира Валентин Мирчев. Неговото училище е редовен участник във всички общински и регионални спортни състезания.
Мартин постъпи за лечение в съзнание, само беше замаян и нямаше точни спомени, казаха за НДТ лекари от Отделението по неврохирургия. Той е бил със сътресение на мозъка, насинен в областта на долната челюст. Направените изследвания не са установили счупване. Става дума за лека черепно-мозъчна травма, обясниха медици. Днес момчето ще бъде изписано. Със случая е запозната лично д-р Жанина Калинкова - изпълнителен директор на болницата.
По неофициална информация са заловени двама от нападателите. От РДВР - Добрич няма никакво съобщение за инцидента в Балчик.

 


Сходни връзки

ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2006-02-16 @ 12:01 EET
Погрижете се най-накрая за реда в нашата държава, осъдете ги тези роми, които се самозабравят, нали затова сме данъкопатци. Накажете ги.
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2006-03-16 @ 18:15 EET
Наистина ли някои очаква че циганите ще бъдат наказани............... за бога та тя Държавата ги пази от нас, данеби да ги нагрубим нещо на етническа основа................нямам думи, само още нещо ще кажа, ако не се организираме скоро ще трябва да им сваляме шапка като минаваме покраи тях....... в знак на уважение .......................
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2006-07-07 @ 12:25 EEST
цигани или роми както искате тага ги наричайте, аз ги наричам "рака на държаватани" не че няма българи които съсипват живота ни и имуществата ни, циганските нападения и грабежи преобладават в криминалните хроники. искам да искажа мнението си че дуржавата по някакув начин трябва да предодварти това, незнам може би смуртно наказание в затворите или екстрадация от дуржавата! това е напаст, това е болест на държавата ни! как да излекуваме обществото?
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2006-07-07 @ 23:06 EEST
darjavata q ustoriva toq na4in da naliva pari na 1 mqsto a da gi darpa ot drugo vse pak tva e elektorat, kvo zna4enie ima 4e nqkoi si ciganin prebil balgarin, koi go broi. na6ite upravnici samo gledat kakvi sa im oblagite, otdelno si razkaraha ciganite ot sofiq , a sofiq ne e balgariq neka drugite gradove se opravqt dreme im. e ako malko balgari se posaberat i im vemat straha na tiq cigani moje i da se popriberat v dupkite
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2006-07-08 @ 10:03 EEST

  Той Тренчев ,хубаво беше предложил човека ,ама кой да го послуша.

  Тая сган само кюскиятя ще я вразуми.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди