изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:55 EEST
Простреляният от Чейни получил инфаркт    
По света 78-годишният адвокат Хари Уитингтън, който бе ранен от вицепрезидента на САЩ Дик Чейни по време на лов за пъдпъдъци, е получил микроинфаркт заради миниатюрна сачма, заседнала в сърдечната му област.

Според медици в лявата горна част на тялото на простреляния имало повече от пет, но "вероятно по-малко от 150-200" сачми, всяка от които с диаметър около 2,5 мм.

В първия си официален коментар след съботния инцидент от канцеларията на вицепрезидента съобщиха, че "в мислите и молитвите си г-н Чейни е с пострадалия и семейството му". Двамата се чули и по телефона.

Обратът в здравословното състояние на възрастния мъж обаче промени доста тона на реакциите от Белия дом (WhiteHouse.gov), отбелязва "Ню Йорк таймс".

Според местните власти в Тексас евентуален смъртен изход може да доведе и до разследване на случая.

Инцидентът бе коментиран и в сатиричните вечерни тв шоута - според сценаристите на Джей Лено например щом се е разчуло, че Чейни е стрелял по адвокат, рейтингът на вицепрезидента е надхвърлил 90%.

В неведение за трагичния обраг говорител на Белия дом на другия ден продължил с шеги на тема "оранжево", тъй като с такъв цвят са отличителните знаци, които ловците трябва да носят, за да избегнат подобни случаи. Скот Маклелън дори носел по този повод вратовръзка в оранжево и сиво.

Според US законите при смърт на простреляния инцидентът ще се разследва дори ако е ясно, че става въпрос за нещастен случай, пояснява американската преса.

  При такова развитие вицепрезидентът може да бъде обвинен в небрежност или безразсъдство, в зависимост от преценката на следствието дали е съзнавал или не риска от действията си.

Въоръжен с италианска пушка "Пераци", Чейни е бил на лов за пъдпъдъци, чието название на английски - quail, съвпада с фамилията на вицепрезидента при Буш-баща Дан Куейл. (Вж. портрет на пъдпъдъка от сп. "Лов и риболов").

 


Сходни връзки

Простреляният от Чейни получил инфаркт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди