изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 04:58 EEST
Висш магистрат бил засечен да разговаря с подслушван бизнесмен от турски произход    
Ред и сигурностСофия. По сигнали на МВР от 2004 и 2005 година, които съдържат данни за корупция на висш магистрат, Върховната касационна прокуратура е извършила проверка и е изпратила материалите на Висшия съдебен съвет (ВСС) и министъра на правосъдието Георги Петканов.

Това пише в отчета за дейността на прокуратурата по сигналите за корупция на магистрати за периода 1999 – 2005 година.
Неофициално бе съобщено, че “висшият магистрат” е бил засечен да разговаря с бизнесмен от турски произход, който е бил подслушван, предаде репортер на Агенция "Фокус". Говорителят на Висшия съдебен съвет проф. Александър Воденичаров обаче не потвърди днес, дали "висшият магистрат" е председателят на Върховния касационен съд Иван Григоров. Воденичаров посочи, че прокурорите Христо Манчев, Митьо Марков, Цеко Йорданов и Николай Ганчев са внесли материалите от проверката във ВСС.
Както “Фокус” съобщи, до министъра на правосъдието Георги Петканов са били изпратени сигнали на МВР, които съдържат данни за корупция от страна на председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров. В отговор на въпрос - дали сигналите срещу Григоров са свързани с ремонта на Съдебната палата, правосъдният министър отговори: “Познахте”.
СТЕПАН ХИНДЛИЯН
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Висш магистрат бил засечен да разговаря с подслушван бизнесмен от турски произход | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Висш магистрат бил засечен да разговаря с подслушван бизнесмен от турски произход
Автор: Anonymous да 2006-02-15 @ 22:42 EET
Странно е,че прокурорите се сетиха за греховете на Григоров,след като той предложи да се създаде независима комисия ,която да проверява законността на имотното им състояние и още по-странно е ,че се повишават в ранг прокурори с нездрава репутация преди встъпването на вече избрания нов главен прокурор.Защо ли?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди