изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:40 EEST
НЯМА НАРУШЕНИЯ В БЧК - ДОБРИЧ    
ОбществоПо време на проверката в Областния съвет на БЧК в Добрич не са констатирани нарушения, съобщи за НДТ директорът на милосърдната организация д-р Артюн Еринозов, след приключването й вчера.

Резултатите са били отчетени на заседание на съвета. Проверката бе извършена след заповед на генералния директор на БЧК д-р София Стоименова. Тя имаше за цел да се установи дали има пропуски по процедурата за прилагане на двата правилника на организацията - Правилник за получаване на хуманитарни помощи в БЧК и Правилник за предоставяне на хуманитарни помощи от БЧК.
Работната група, извършила проверката, е била в състав: Добри Драгнев - председател на ОС на БЧК, Петранка Николова - председател на Контролния съвет на ОС, и членове на ОС. Поканени са били и трима души, които нямат касателство с дейността на милосърдната организация - дипломиран експерт-счетоводител, магистър-фармацевт и пенсионер-общественик. По време на проверката е била проверена цялата документация, касаеща хуманитарните пратки от 1 януари 2003 до 31 декември 2005 г. За този период в ОС на БЧК са постъпили 80 пратки с хуманитарен помощи на обща стойност 1 232 557,68 лева, каза д-р Еринозов. От тях 45 са постъпили от Националния съвет на БЧК, 1 - от Областния съвет на организацията в Шумен, 20 - от български физически и юридически лица, и 14 - от чуждестранни дарители. Пратките съдържат дрехи, обувки, лекарства, хранителни продукти, палатки и др. Работната група, извършила проверката, е констатирала няколко пропуска, които обаче нямат тежест на нарушения, каза д-р Еринозов. Като пример той посочи, че при предоставянето на някаква пратка като хуманитарна помощ се попълвали много приложения, около пет-шест - анкета, декларация и др. В една от пратките в едно от приложенията липсвал подпис на получателя на помощта, но основният документ бил с печат и подпис.
Участвалите в проверката лица, които нямат касателство с БЧК, са направили и някои препоръки, които по принцип нямат задължителен характер, каза още директорът на Областния съвет. Едната била в документацията на дадена пратка да има повече информация за съдържанието. Другата препоръка била всяко нещо, което излиза от милосърдната организация, да съдържа щемпел с надпис: "БЧК - дарение, не се продава". Д-р Еринозов допълни, че направените препоръки от външните участници в работната група ще бъдат предложени и на централното ръководство на БЧК.
Резултатите от проверката ще бъдат изпратени в националния съвет на организацията в София. С тях ще бъде запознато Общото събрание на ОС на БЧК, което ще проведе годишното си отчетно събрание на 22 февруари. НДТ

 


Сходни връзки

НЯМА НАРУШЕНИЯ В БЧК - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди