изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:57 EEST
21-годишен интернет милионер стана олимпийски шампион    
Спорт 21-годишният австралиец Дейл Бег-Смит се превърна от интернет милионер в олимпийски шампион. Цялото това превъплащение е обвито в тайнствена мистериозност, която прави младия скиор още по- интересен за медии и публиката.


Роденият в Канада Дейл безапелационно грабна златото в надпреварата ски свободен стил - бабуни и донесе първия медал за Страната на кенгуруто от Игрите в Торино.

На състезанието късно в сряда той размаза конкуренцията с уникален стил и два сложни скока, единият от които със завъртане на 720 градуса. Среброто остана за финландеца Мико Ронкаинен, а бронзът- за американеца Тоби Доусън.

Това обаче не е първото „злато“ за него. Младият скиор управлява интернет компания, която според австралийските медии има милиони долари годишен оборот.

Дейл обаче е изключително пестелив на думи, когато трябва да говори за своите бизнес успехи.

„Компанията изобщо не е толкова голяма, колкото хората смятат. Всъщност аз почти не се занимавам с нея от две години, за да се концентрирам върху ските“, каза новият олимпийски шампион на пресконференцията след спечелването на титлата в сряда.

„Малко е сложно. Това е технология, която позволява на фирмите да следят рекламните си кампании в интернет. Не се занимавам директно с реклама, просто правя софтуер“, обяснява лаконично Дейл за дейността на компанията си. „Но защо ме разпитвате за бизнеса ми, та аз спечелих златен медал“, добавя той.

Австралиецът, който кара черно Ламборджини и е наречен от австралийските медии Spam Man, отказва да коментира дали компаниите и домейните Ads CPM, CPM Media, freescratchandwin.com и secondthought.com са свързани с неговата компания.

Дейл е започнал бизнеса си когато бил на 13, заедно със своя по-голям брат Джейсън, който също е състезател по ски свободен стил, но не успя да се класира за вчерашния финал.

Бег-Смит е напуснал неочаквано Канада, когато е бил 15-годишен, след като се е състезавал в канадския национален отбор. Причината за преместването му в Австралия също е обвито в мистерия.

Дейл живее в Мелбърн, но заради липсата на сняг в Австралия, той прекарва повече време в Европа, САЩ и Канада.

Симпатичният натурализиран австралиец е обект и на различни рекламодатели, които искат да го използват в рекламни кампании. Дейл обаче мълчи и по този въпрос.

В типичния си тайнствен стил шампионът-милионер отказва да коментира дали ще участва на Зимната олимпиада през 2010 г. в родния му град Ванкувър.
http://www.dnes.bg
 


Сходни връзки

21-годишен интернет милионер стана олимпийски шампион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди