изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:35 EEST
ТРИМА НАДДВАТ ЗА ХИПЕРМАРКЕТ В ДОБРИЧ    
НовиниПо желание на представителя на "Иммо България" журналистите бяха изгонени от залата

Вчера в 14 часа в голямата зала на общината се събра петчленна комисия с председател Иван Иванов - директор на дирекция "Общинска собственост", както и представители на фирмите, участващи в конкурса. Сред присъстващите в залата бе и председателят на Общински съвет д-р Мирослав Попов и журналисти. Председателят на комисията обяви, че има постъпили 3 пакета документи, които ще бъдат отворени по реда на подаването си. В последствие комисията ще оцени ценово инвестиционното и проектно предложение на всеки един участник в конкурса. Представителят на една от фирмите-участнички пожела в залата да останат само участниците в конкурса, а журналистите да напуснат. След като председателят на комисията се допита до мнението на другите двама, се стигна до решение, че всеки един ще се представи пред комисията, след което журналистите напуснат залата. Така стана ясно, все пак, че в конкурса за изграждане на хипермаркет в Добрич участват "Бизнес БГ груп" ЕООД - София с представилия се като управител на фирмата Емил Добрев, "Кауфланд България" ЕООД - София /командитно дружество/, с представител Валентин Василев и "Иммо България" ЕООД - Варна /също командитно дружество/ с представител Станислав Стаменов. След това, за жалост, всички, които не участваха в конкурса, трябваше да напуснат залата.
Според публикации в глобалната мрежа, и трите дружества са немски, като се занимават с изграждането и управлението на хипермаркети. След излизането от залата представителят на "Бизнес БГ груп" Е. Добрев заяви пред журналисти, че е имало градове, където са работили съвместно с "Кауфланд България". Такъв техен съвместен проект е хипермаркет, изграден в Сливен.
Представителят на "Кауфланд България" Валентин Василев, който бе най-настоятелен за прозрачност и искаше журналистите да присъстват в залата, заяви пред медиите, че се е получило странно стечение на обстоятелствата, след напускането на залата от медиите. "Според първоначалното обявление се изискваше в документите да представим актуално състояние на фирмата, но не и решение за първоначална регистрация на фирмата. По настояване на един от участниците в конкурса комисията бе поставена пред казус да бъдем или не допуснати. По моя молба тя ще проведе заседание, след което ще ни уведомят" - каза В. Василев. Търпеливо изчакахме 30-минутния срок, след което отново представителят на "Кауфланд - България" ни информира, че са допуснати до участие в конкурса, но сподели още: "Не бяха съобщени параметрите на нито един от участниците. Това ме навежда на мисълта за подмяна. И тъй като ние няма какво да крием, то можем открито да заявим,че имаме магазини в големите градове на страната, като до края на годината те ще станат 12. Планираната инвестиция в страната е 300 млн. евро, готови сме да се справим с 2-годишния срок за изграждането и пускането в експлоатация на обекта, като преди това ще си разчистим терена. Нашето ценово предложение е в размер на 3 млн. лв. и инвестиция - 13 млн. евро в Добрич. Ако спечелим, ще изградим втория магазин по големина в страната, като застроената търговска площ ще е над 5500 кв. м. Ще бъдат разкрити 100 работни места и оформени в района 270 паркоместа. Планирали сме също изграждането на многофункционална сграда" - разказа още В. Василев.
 По правилник до 30 дни от датата на отваряне на книжата комисията трябва да се произнесе, като направи класиране, което ще бъде предложено на кмета.
 


Сходни връзки

ТРИМА НАДДВАТ ЗА ХИПЕРМАРКЕТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди