изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:40 EEST
НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоБюджетът на община Добричка за 2006 г. бе приет вчера, на извънредна сесия на Общинския съвет. Той бе гласуван със 17 гласа "за" и един - "въздържал се".

Както НДТ писа, бюджетът е в размер на 7 880 278 лева. Приходите от държавния трансфер ще са 4 157 294 лева, а от местни дейности - 3 563 000 лева. Най-много разходи са предвидени за образованието - 2 847 400 лева. Инвестиционната програма на община Добричка за настоящата година е в размер на 1 136 200 лева. С решението си ОбС възлага на кмета на общината Петко Петков да определи конкретните права и отговорности на  второстепенните разпоредители с бюджетни кредити, да ограничава и спира финансиране на бюджетни звена при нарушаване на финансовата дисциплина, да информира на три месеца ОбС за вида, размера и причините на просрочените задължения, ако те са над 5 процента спрямо общинските приходи и да предлага мерки за тяхното намаляване и ликвидиране.
На вчерашната сесия ОбС прие и отчет за изпълнението на бюджета на община Добричка за 2005 г. От докладната записка, внесена от кмета Петко Петков, става ясно, че миналата година е била успешна по отношение на изпълнението на приходната му част. Изпълнени са били всички задължения по приходите и разходите, освен това са реализирани и значителни икономии от бюджетни средства. Те са довели до преходен остатък от 984 484 лева. Значителни приходи през 2005 г. са постъпили от местните данъци и такси, увеличена е събираемостта от данъка върху недвижимите имоти, както и приходите от данъка върху придобиване на имущество. Значително по-големи суми са били събрани и от неданъчни приходи - наем на общинска земя, продажба на стоки и услуги и др. Всичко това е довело до преизпълнение на общинските приходи и в бюджета са влезли допълнително 180 000 лева. През м.г. Министерството на финансите редовно и в срок е превеждало субсидиите, определени по Закона за държавния бюджет. От изпълнението на разходната част на бюджета на община Добричка става ясно, че през 2005 г. са изразходени 400 000 лева за основен и текущ ремонт на всички сгради на основните училища и детски градини, ремонтирани са пътища за 570 540 лева. Завършена е пристройката на административната сграда, пристройка в с. Генерал Колево, ремонт на сградата на общината. Подменено е уличното осветление в 17 села за 127 900 лева. В 21 населени места е възстановена асфалтовата настилка на улици, пострадали от природни бедствия, за общо 245 450 лева. Ремонтирани са 20 сгради на кметства, на чешми, кладенци, автомивки и др. Строителната програма на общината за 2005 г. е била на стойност 2 155 190 лева.
Общинските съветници приеха предложението на кмета Петко Петков за разпределение на преходния остатък от средствата за финансиране на делегираните от държавата дейности в края на 2005 г. Гласувана бе и предложената докладна за издръжка на функциониращи и новоразкрити клубове на пенсионера. В общината през 2005 г. те са били 39 и с решение на ОбС издръжката им е от общинския бюджет. В началото на настоящата година са се провели събрания и клубовете са се увеличили на 41. В тях членуват общо 1 895 души. НДТ

 


Сходни връзки

НА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди