изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:56 EEST
ТРЪГНА ДЕЛОТО НА ГАИЧ СРЕЩУ СЛЕДСТВИЕТО    
Новини

Добричкият окръжен съд даде ход на процеса "Миролюб Гаич срещу Окръжната следствена служба".



Вчера добричкият бизнесмен оттегли иска си към министeрството на правосъдието и така ответник по делото остана само Окръжна следствена служба, срещу която е заведен граждански иск в размер на 16 340 533 лева. В колоарите на съдебната палата адвокатът на М. Гаич - Иван Груйкин обясни, че довереникът му е оттеглил иска си срещу правосъдното министерство, за да може процесът да тръгне, който е по закона за отговорността на държавата за вреди, причинени на граждани.

Защитникът на Гаич поиска следственото дело, което се води от 1995 година, да бъде изискано за гражданския процес, но окръжният прокурор обясни, че наказателното производство срещу Гаич все още е висящо и не може да бъде предоставено. "В това следствено дело има много тайни, които биха дали отговор на въпроса защо правосъдието не се осъществява в разумни срокове. Делото се води малко повече от 10 години и още няма резултат" - каза Иван Груйкин. Припомняме ви, че през декември той сподели, че са направени много пари от унищожаването на бизнеса на М. Гаич. "Всичките му активи се разпродават от синдиците на безценица и по този начин се съсипва личният му бизнес. Всеки един лев е бил вложен в имуществото му, което възлизало на стойност 40 милиона лева. При задържането му Окръжната следствена служба е действала като частна икономическа полиция, като и до днес не сме видяли акт на прокуратурата, защо е задържан за три месеца. Първоначално искаме да изчерпим всички възможности на националната правна система. Ако не сме удовлетворени от крайния резултат, ще се обърнем към съда в Страсбург" - каза преди два месеца столичният адвокат И. Груйкин.

Отговорностите на Окръжна следствена служба - Добрич са за незаконни действия на нейни служители и неоснователен арест на Миролюб Гаич на 4 декември 1995 година, тримесечния му неоснователен престой в следствения арест и последвалите незаконни действия на назначените синдици в ущърб на дружеството, представлявано от него. До настоящия момент няма какъвто и да е резултат по което и да е образувано следствено дело, включително и повдигане на обвинение срещу Гаич. Той предявява своя иск съвместно със съпругата си Живка Гаич, която е и негов съдружник.

Иван Груйкин поиска да бъде назначена комплексна икономическа експертиза, която да изясни какво е било финансовото състояние на "Югоагент Експорт - Импорт" ООД преди и след задържането на М. Гаич. По делото ще бъдат призовани и свидетели, чийто списък Груйкин трябва да предостави в тридневен срок. Процесът продължава на 13 април. НДТ


 


Сходни връзки

ТРЪГНА ДЕЛОТО НА ГАИЧ СРЕЩУ СЛЕДСТВИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди