изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:17 EEST
ИСКАТ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ И ТУРСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ    
НовиниСофия. Над 6500 граждани на Република България и български изселници в Република Турция вече се подписаха в разпространяваната втори месец в двете страни декларация-подписка, инициирана от представители на турско-мюсюлманското малцинство.

Сред инициаторите са учредители на Националната асоциация на малцинствата в България и гражданското сдружение “Миллет- Тракия", създадено в Казанлък преди две години. Подписката се разпространява в 50 български общини и съдържа 10 искания, поставени пред българската държава.
В нея се настоява за възстановяване и конституционно регламентиране на наличието на турско национално малцинство в Република България, българското правителство публично да декларира, че българските граждани имат право на свободно народностно самоопределение”, приемането на специален Закон за малцинствата, разкриване на Държавен турски университет в България, отпадане на конституционната забрана за учредяване на етнически партии, като ограничаващо правото на сдружаване, както и изучаването на турски език да стане задължително за всички български граждани, които се самоопределят като турци.
В декларацията, която до момента е подписана и от повече от 500 български изселника от основните изселнически центрове в Република Турция, се настоява за разкриване на специални дирекции и предавания по БНТ и БНР на турски език.
В разпространявания на ръка от специални емисари документ е и изричното настояване да спре намесата на държавата и сателитните й политически партии в мюсюлманското вероизповедание и отхвърляне на българския етнически модел, определен в документа като “продължение на асимилацията и геноцида над турско-мюсюлманското малцинство”.
Подписката продължава до края на този месец в двете страни, след което тя ще бъде връчена на президента на Република България, парламента, премиера, парламентарните групи и в Комисията за защита от дискриминацията. Екземпляри от нея на английски език ще получат всички посланици на държави от Северно-атлантическия блок в страната. Вече била в ход и процедурата по депозирането чрез техен представител на подписката и в Европейската комисия.
Информацията е на Дарик радио.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

ИСКАТ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ И ТУРСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИСКАТ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ И ТУРСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2006-02-19 @ 20:55 EET
ми що не пуснат една анкета да съберем 6 000 000 гласа против и да ги вида ко ще праят турчалята?Ко майнента си праят в наща държава не ми е ясно.Двойно граждансто тинтири минтири!Няма ли някой да се намеси няй сетне ????
ИСКАТ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ И ТУРСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2006-02-19 @ 21:29 EET
как може ние българите да позволяваме на мръсните турци
и цигани да имат повече права от нас.те ток не плащат
вода не плащат а сега искат и университет да имат.защо не
се вдигнем и да им покажем кой е шефа.
ИСКАТ ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ И ТУРСКИ УНИВЕРСИТЕТ В БЪЛГАРИЯ
Автор: Anonymous да 2006-02-28 @ 14:40 EET

Питам къде е държавата, къде са нашите президент и премиер, къде са нашите народни представители за които гласувахме и ние българите ще съберемподписка. Тук е България !!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди