изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:39 EEST
ВИЗИТА НА ПРЕМИЕРА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В БАЛЧИК    
Новини Министър-председателят Сергей Станишев посети община Балчик, като целта на неговата визита бе да се запознае със състоянието на общините в Северното Черноморие и перспективите за тяхното развитие. Това стана ясно след проведената делова среща на председателя Станишев с Красимир Михайлов, кмет на община Балчик през почивните дни.

На срещата присъстваха още областният управител Динчер Хаджиев и неговите заместници, както и Петър Мутафчиев – министър на транспорта.

Пред журналисти Сергей Станишев каза, че в началото на седмицата ще бъде внесен в Народното събрание закон за черноморското крайбрежие, който е доста закъснял, имайки предвид, че Черноморското крайбрежие е едно от големите национални богатства и едно от основните туристически атракции, не само на всяка една община по крайбрежието, а за цялата страна.  Той допълни, че за хармоничното развитие е необходимо добри градоустройствени планове, които да запазват баланса между изграждането на нови туристически обекти – хотели и природна среда, която е най-големия магнит за туристите. Министър-председателят допълни, че Община Балчик е една от туристическите общини, защото в нея се намира един от големите национални курортни комплекси „Албена”, който е намерил баланса между зелени площи и строителство. Изтъкнато бе, че Балчик  има сериозна туристическа перспектива, освен със забележителности като Двореца и старите сгради, но и с възможността за развитие на нов тип туризъм – голф-туризъм, който привлича  много качествени туристи.

Проблем, който бе отчетен на визитата, е неразвитата инфраструктура, което е проблем за цялата страна. В тази връзка Сергей Станишев каза, че до края на 2006 година ще започне изграждането на пречиствателната станция в Балчик, за което са заделени 22 милиона евро по програма ИСПА. Осигурени са и 3,5 милиона евро за довършване на брегоукрепителното съоръжение Дамбата, по линия на Европейската инвестиционна банка. На основата на доброто взаимодействие между местна, централна власт и областна управа ще става решаването на проблемите, подчерта министър-председателят.

Визитата на Сергей Станишев включи посещение на Шабленското езеро, за да се проверят на място мерките, които се предприемат в този рисков район за евентуално разпространение на птичия грип,  среща с ръководството на община Шабла, както и посещение на новостроящото се край Белия град голф- игрище “Блек сий Рама”

Във връзка с нападението в София срещу служител на Националната агенция по приходи, министър-председателят заяви, че „Усилията на държавата, ще стават все по-сериозни, за да се затегне контролът върху тези, които не спазват законите и ще срещат съпротива. Хората, които работят в Националната агенцията по приходите и се занимават с борбата с контрабандата и укриването на данъците, трябва да имат подкрепата и гърба на държавата и те ще го имат”.

Сергей Станишев каза, че е убеден, че с встъпването си в длъжност новият главен прокурор ще вложи всичките си усилия, за да покаже на българското общество и партньорите отвън, че Прокуратурата като важна част от правосъдието може да бъде ефективна и да спомогне за решаването на проблемите, за които сме атакувани като държава заради корупцията и организираната престъпност.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ВИЗИТА НА ПРЕМИЕРА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.14 секунди