изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:31 EEST
ЛЮБО НЕЙКОВ И КРАСИ РАДКОВ СТАВАТ ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В КАВАРНА    
ОбществоАктьорите пък ще водят кмета на крайморския град на турне в Германия

Актьорите Любомир Нейков и Красимир Радков от театрална формация "Мелпомена" ще бъдат обявени за почетни граждани на ромския квартал "Хаджи Димитър" в Каварна, съобщи за НДТ пресаташето на крайморската община Мария Сотирова. Отличаването им е за приноса на двамата театрали за културната интеграция на жителите на квартала. "Двамата са като духовни наставници и ценни културни съветници" е казал кметът на Каварна Цонко Цонев. Решението за отличаването на Л. Нейков и Краси Радков е на старейшината на квартала и е подкрепено от кмета на общината Ц. Цонев. Актьорите ще бъдат удостоени с отличията на 8 април, когато се отбелязва международният ден на ромите.
Миналата година Любо Нейков преряза лично лентата на обновената улица "Изгрев" в квартала. На нея са разположени 60 къщи, като дължината й е 350 м. За ремонта на улицата кметството бе заделило 80 хил. лв. от миналогодишния бюджет. Улицата бе открита за международния ден на ромите.
На 25 февруари театралната формация заминава на турне в Германия, а първия град, в който българските актьори ще гостуват, е Мюнхен.  При първото представяне на немска земя трупата ще бъде придружена от кмета на Каварна. Вече са продадени всичките 600 била за залата, където ще се представят българските театрали.
 


Сходни връзки

ЛЮБО НЕЙКОВ И КРАСИ РАДКОВ СТАВАТ ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ НА РОМСКИЯ КВАРТАЛ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди