изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:27 EEST
МЛАДЕЖ ЗАГИНА, А ПЕТИМА БЯХА РАНЕНИ ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА    
Ред и сигурност

19-годишен е с опасност за живота и в кома. Единият от автомобилите - "Фолксваген Голф", е смачкан до неузнаваемост. За по-малко от два дни - двама загинали по пътищата на областта



 

Тежка катастрофа по пътя между Добрич и курортен комплекс "Албена" отне живота на младеж, а други петима бяха ранени. Произшествието е станало в петък сутринта - в 7.45 ч. на около два километра преди село Славеево. Лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 21-годишен младеж от Айтос, напуска платното за движение и се удря в крайпътно дърво, съобщиха от РДВР. Водачът е загинал на място. Младежът се казва Виктор Емилов. В добричката болница са настанени други двама пътници от колата. Това са 19-годишен младеж, който е с черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Мъж на 21 години е с контузия в областта на бъбреците. И двамата са от Добрич. Според очевидци, 21-годишният Виктор не е загинал моментално. Младежът се опитвал да се движи, но целият бил в кръв. Хора, които се спрели да окажат помощ, му казвали: "Дръж се, момче, дръж се!".

Около 15 минути след като фолксвагенът се удря в дърво на същото място лек автомобил "Форд Фиеста" напуска платното за движение, удря се последователно в дърво и в другата катастрофирала кола. Автомобилът удря и двама добричлии, които се опитвали да помогнат на пострадалите от първата катастрофа. Мъжете са от Добрич, на 42 и 60 години. Фордът е управляван от 30-годишна добричлийка. Тя е транспортирана до добричката болница, няма опасност за живота й. 42-годишният мъж е получил фрактура на таза, а 60-годишният - на десния крак.

Причините за тежката катастрофа се изясняват в условията на предварително производство, казаха още от полицията.

Участъкът, в който е станала катастрофата, е бил заледен, научи НДТ. Шофьори коментираха, че пътят изглеждал на пръв поглед сух, но всъщност бил заледен. Мястото било усойно. Вестникът ни разбра още, че малко по-рано сутринта и друг автомобил е катастрофирал в този район. Колата излязла от пътя, за щастие няма пострадали, нанесени са съвсем леки материални щети.

Загиналият Виктор Емилов е студент втори курс в специалността "Маркетинг и мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството" във френската програма в курорта Албена. Заради трагедията в петък занятията бяха прекратени. Преподавателите и състудентите на Виктор бяха потресени от случилото се.

Две линейки на Центъра за спешна медицинска помощ са посетили местопроизшествието, каза за НДТ директорът д-р Огнян Господинов. Някои от пострадалите били доведени с леки автомобили. Един от ранените е в ОАИЛ, един - в Отделението по хирургия и двама - в ортопедия, каза още д-р Господинов. В ОАИЛ е Димитър Енчев - с черепно-мозъчна травма и опасност за живота, казаха за НДТ медици. В хирургията е настанена 30-годишната Галина Костова. Тя е с травма на гръдния кош и едно счупено ребро. Опасност за живота й няма. НДТ

При автомобилна катастрофа на 17 февруари загина студент

КОГО СИ ВЗЕ ГОСПОД КРАЙ СЛАВЕЕВО?

Виктор обичаше туризма, спорта, хората, България и живота 

43 дни преди да навърши 22 години Виктор Николаев си отиде от този свят. Бързаше за лекции във Френската програма по туризъм в Албена. Обичаше морето, курорта, туризма, колегите, веселието и живота.

Още през 1999 г. беше видял света на туризма на Лондонската туристическа борса. Обичаше да общува с хората. Започна да работи в Албена като помощник на барман номер 1 на България. По-късно участва в Световното изложение по барманство в Словения. По време на специализация се бе запознал с най-доброто от туризма в Ница, Кан, Ментон, Мужен, Монако. Беше перспективен туристически кадър на Албена. Миналата година практикува сервис и кулинария в Кан. Познаваше туристическата индустрия по Френската Ривиера откъм професионалната й страна. И много искаше и в България да развиваме туризъм на световно ниво.

Учеше и работеше. Мечтаеше за най-доброто в туризма по Българското Черноморие. И много искаше това да става по-бързо. Затова и бързаше с младежки устрем в живота. Той обичаше предизвикателствата. Беше тренирал карате и не се боеше да се изправя срещу по-силни от него. Казвал е и че ще си отиде скоро от този свят, виждайки несъвършенствата му. И се опитваше да внася повече радост, веселие и светлина в земните дни. Сякаш не се боеше и от смъртта. Отиде си млад и леко усмихнат, сякаш казвайки: "Това беше от мен дотук. Останалото е ваше."

От удара при автомобилната катастрофа при с.Славеево на 17 февруари загина само той. Живи останаха другите му 4-ма спътници. Оставаме и ние със слънчеви спомени за един младеж. По Пътя към Истината стигаме до Живота рано или късно. Виктор успя. По-рано и по-бързо. Когато пролетта идва. И всичко се събужда за нов живот.

Неведоми са пътищата Господни.

"Радвайте си и се веселете, защото голяма е наградата ви на небесата", казва Исус Христос. Виктор получи тази награда много млад. Дано Бог да бъде така милостив и даде повече да изпълнят мисията си и да получат своята небесна награда. И да постигнем с усърдие своето спасение.

Виктор успя. Много по-рано от други. И той отиде в един по-светъл, красив и справедлив свят. В онзи свят властват само Хармонията, Любовта и Безгрижието. Виктор искаше и в нашия живот, и в света, който днес обитаваме, да има повече хармония, любов и безгрижие. Затова се раздаваше за близки, колеги. приятели, непознати. За да успяваме и ние - тъй кратки гости в този свят и живот. Заслужаваме блаженството, когато си свършим основната работа на земята.

Бог да прости и помилва душата му!

Румен Тодоров

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖ ЗАГИНА, А ПЕТИМА БЯХА РАНЕНИ ПРИ ТЕЖКА КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди