изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:19 EET
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ПОСЕТИ ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРО    
ОбществоВсички сме заинтересовани да се предотврати тази криза в птицевъдството в България. Това каза вчера при посещението си в община Шабла министър-председателят Сергей Станишев.

 Той сподели, че кризата е по-скоро психологическа. Не виждам основателна причина за намалялата консумация на птиче месо в Българи, каза още Сергей Станишев, като допълни, че не е спирал да яде пилешко месо.
Министър-председателят посети района на Шабленското езеро, за да са запознае на място с обстановката около птичия грип и предприетите мерки. Премиерът бе придружават от министъра на земеделието и горите Нихат Кабил и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Газаузов, от областния управител Динчер Хаджиев и заместниците му Сияна Фудулова, д-р Евгения Георгиева и Михаил Стоев и др. Кметът на Шабла Елка Димова и Нихат Кабил запознаха премиера с мерките за недопускане на птичи грип - наблюдението на дивите птици, отглеждането на домашни птици отделно в закрити помещения, санирането на мъртвите пернати, поставените табели и слама с дезинфекционен разтвор в рисковите зони и др.
България е взела всички необходими мерки срещу птичия грип, каза премиерът, посочвайки, че Министерството на земеделието и горите, Министерството на здравеопазването и други служби работят по проблема още от октомври. Много ще е важно да удържим през следващите няколко седмици, каза още Сергей Станишев. Той заяви, че държавата постоянно наблюдава ситуацията и трябва още отсега да се подготвим за следващата година. По отношение на исканата забрана за вноса на птици от чужбина, Станишев заяви, че на последното заседание на Министерски съвет в петък е сформирана работна група, която ще прецени дали са нужни допълнителни мерки.
Не истеризирайте този въпрос, каза министър-председателят по повод питане на журналисти за заплахите срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Сергей Станишев посочи, че през последните 15 години различни заплахи са били отправяни и към други политици, визирайки Надежда Михайлова и Иван Костов. Заплахи имало и към самия Станишев, но те били преди да стане министър-председател. НДТ

 


Сходни връзки

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ПОСЕТИ ШАБЛЕНСКОТО ЕЗЕРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди