изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:34 EEST
Антония Първанова: Непотвърдената информация за починали от птичи грип вреди на населението    
ПолитикаСофия. Изнасянето на непотвърдена информация за починали от птичи грип в България вреди на населението и на държавата. Така коментира за Агенция “Фокус”.

Антония Първанова, депутат от НДСВ и член Комисията по здравеопазване към Народното събрание информацията, че жена е починала в инфекциозна клиника в Пловдив със съмнения за птичи грип. Според Първанова изнасянето на информация в конкретния случай, преди да са излезли пробите си е “чиста проба създаване на масова психоза”. Тя подчерта, че в България са взети всички мерки, предписани от Европейския център за контрол на заразните заболявания.
“В Комисията по здравеопазване в Европейския парламент отчетоха, че България е в топ десятката на страните, които са изпълнили напълно изискванията за борба с птичия грип. По отношение на санитарно-хигиенната защита, ветеринарно-хигиенна защита и защитата на населението, няма какво повече да се направи.”, подчерта Първанова. Според нея поради склонността ни сами да си създаваме проблеми, в Комисията по външна политика на Европейския парламент е бил зададен въпрос дали България е готова да се присъедини в Европейския съюз на първи януари 2007 г., ако не може да се справим с птичия грип.
НИКОЛА ЛАЛОВ
 


Сходни връзки

Антония Първанова: Непотвърдената информация за починали от птичи грип вреди на населението | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди