изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:00 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР    
Ред и сигурност През изминалото  денонощие на територията обслужвана от РДВР гр. Добрич са регистрирани  8 криминални престъпления и произшествия


 1.След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Първо РПУ-Добрич е установен и задържан 18 годишен жител на гр.Добрич.
            Същият е заподозрян в това,че за периода от края на 2005 г.и началото на 2006 г.в гр.Добрич е извършил множество кражби на мобилни телефонни апарати,собственост на жители на гр.Добрич,които почти веднага продавал на безценица на различни лица.Някой от мобилните телефони са със значителна стойност.След задържането на заподозряното лице,част от вещите обект на престъпно посегателство са открити от полицията и иззети.
           Задържания е криминално проявен,осъждан е за кражба.Работата по изясняването на цялостната му престъпна дейнаст продължава.Образувано е полицейско дознание.
         2.На 19.02.2006г. в Първо РПУ-Добрич е получено съобщение за това,че неизвестно лице,чрез взлом е влязло в частен дом в района на ОУ"Б.Киро"гр.Добрич и е извършило кражба на телевизор,котлон и други битови вещи.
           По случая работят служители на Първо РПУ,провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние.Образувано е полицейско дознание.
На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 3 ПТП с материални щети.
За времето от 20.00ч.на18.02.2006 г. до 01.45ч. на 20.02.2006г. от служители на Първо РПУ-Добрич са установени четирима водачи на 49,60,46 и 23 години ,всички от гр.Добрич,управлявали леки автомобили в гр.Добрич след употреба на алкохол над 1.2 промила.
 Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 2.01,1.52,1.48 и 1.61 промила алкохол в издишвания от тах въздух.Първите двама водачи ,непосредствено преди установяването на наличието на алкохол, са допуснали и ПТП с материални щети,удряйки се в паркирани автомобили.
Материалите по четирите случая се подготвят за бързи полицейски пройзводства,тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343Б,ал.1 от НК.
Поделенията на РЗ ПАБ   са участвали в гасенето  на три пожара   без нанесени материални загуби.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди