изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:57 EEST
МЕЖДУУЧИЛИЩНИЯТ ЦЕНТЪР В КАВАРНА Е С ЛИЦЕНЗ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ЗВЕНО    
НовиниМеждуучилищният учебен център по трудово и политехническо обучение в Каварна е лицензиран за професионален учебен център, съобщи за НДТ Десислава Якимова - началник отдел "Младежки и спортни дейности" в крайморската община.

"Това е петото такова професионално звено в страната, като в него могат да се извършват обучения по 10 професии. Основно ще се работи в сферата на туризма и строителството, кадрите, които ще се подготвят, са както учащи се в момента, така и безработни или пък в работещи в дадена сфера, които искат да подобрят професионалната си квалификация" - добави още Д. Якимова. Кандидатстването и получаването на лиценза за професионално учебно звено бе и последна фаза на проект по програма ФАР, реализиран от общината. За тази година общинската администрация е заложила в проекто-бюджета средства в размер на 50 хил. лв., с които ще бъдат извършени ремонти и ще се оборудват кабинети по готварство, текстил, строителство и други. "Имаме договори също с фирми на територията на община Каварна, в които обучаваните ще провеждат практически занимания" - добави Д. Якимова.
 


Сходни връзки

МЕЖДУУЧИЛИЩНИЯТ ЦЕНТЪР В КАВАРНА Е С ЛИЦЕНЗ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ЗВЕНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди