изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:18 EEST
В България ще има огнища на класическа чума при свинете, заяви доц. Жеко Байчев    
НовиниСофия. Прогнозните резултати сочат, че в България ще има огнища на класическа чума при свинете, заяви директорът на Националната ветеринарномедицинска служба доц. Жеко Байчев в предаването “Нещо повече” на БНР.

Според него най-естествено е заразата да тръгне от домашните дворове, още повече, че животните не са имунизирани, но ще бъдат взети необходимите мерки пораженията да бъдат сведени до минимум. Доц. Байчев обясни, че ще се следят пазарите за животни, а и всички стопани трябва да вземат мерки, като например да не пускат свинете си извън двора, особено около сметища.
Доц. Жеко Байчев обяви, че съществува опасност и за шап, но увери, че ветеринарните служби предприемат необходимите действия, за да не допуснат избухване на огнище от болестта в страната ни.
"Мерките, които вече са взети за превенция на птичи грип, са достатъчни", коментира директорът на НВМС. Той увери, че до момента няма изолиран патоген H5N1 в домашните и производствени птици. Въпреки това се вземат допълнителни мерки с оглед на това, че патогенът е изолиран при диви водоплаващи, добави доц. Байчев.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В България ще има огнища на класическа чума при свинете, заяви доц. Жеко Байчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди