изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:57 EEST
ПРЕСИЯН КОЕВ СПЕЧЕЛИ КВОТА ЗА ФИНАЛИТЕ    
Спорт

Нови върхове в друг спорт тръгна да покорява талантливият добрички състезател Пресиян Коев. На провелото се в Разград зонално първенство той смени ракетата за тенис на корт с тази за бадминтон. Пресиян зае трето място в индивидуалния шампионат и стана втори в турнира по двойки за състезатели до 19 години.



Първенството се състоя в зала "Лудогорец". В него се включиха общо 23 бадминтонисти. Те спориха за 16 квоти за финалите, които са през март в Стара Загора. Пресиян участва от името на новосформирания добрички клуб "Добруджа", съобщи Георги Гецов - член на Управителния съвет на клуба. В сингъла добруджанецът успя да се класира на престижната трета позиция, а в двойковия турнир стигна до второто място, след като бе в един тандем с варненеца Емил Жеков.

"Пътят към тениса винаги ще бъде отворен за мен. В момента намирам реализация в бадминтона и съм на седмото небе, че защитавам цветовете на добрички клуб", каза след шампионата в Разград Пресиян Коев, който като състезател на варненския "Черно море Елит" стигна до първите места в ранглистите на България по тенис на корт. Той изказа специална благодарност на целия управителен съвет на клуба затова, че му е дал възможност да участва в зона "Северна България" и обеща, че и в бадминтона ще гони победите в името на Добрич.

През март, отново в Разград, още един състезател от Добрич ще гони виза за финалите. На 25 март Трифон Гецов ще участва в зоналния шампионат за състезатели до 15 години. Неговата амбиция е също да се нареди на местата, даващи квоти за следващата фаза на първенството по бадминтон.

При смесените двойки Жеков/Лозева станаха шампиони. При двойките момчета първи са Васил Пеев и Тихомир Петков, следвани от Персиян Коев и Емил Жеков. При момичетата Теодора Красимирова заедно с варненката Сия Лозева са първи. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕСИЯН КОЕВ СПЕЧЕЛИ КВОТА ЗА ФИНАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди