изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:00 EEST
Виктор Юшченко може да открие паметник на украинските воини във Варна    
НовиниВарна. Очаква се по време на предстоящата официална визита на президента на Украйна Виктор Ющенко той да посети специално Варна, за да открие паметник на загиналите за освобождението на България украински воини.

За това се надяват инициаторите за създаването на мемориала, който вероятно ще бъде изграден до края на март. От Генералното консулство на Украйна във Варна засега не се наеха да конкретизират информацията. “Визитата на президента е на дневен ред, след като бе постигнато подобно споразумение при посещението на българския министър на външните работи Ивайло Калфин в Киев, уточни вицеконсулът д-р Васил Кирилич. Точна дата обаче засега не може да се посочи, каза дипломатът.
Монументът в памет на украинските воини ще бъде изграден в Морската градина на Варна и е дело на архитект Станчо Венков и художника Кирил Янев. На 22 февруари миналата година по предложение на Българо-украинското дружество “Черноморие”, бе създаден Инициативен комитет, начело с председателя на дружеството Наталия Голуб и директор на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” във Варна Валентина Крачунова. Комитетът обединява усилията на общественици и бизнесмени от Украйна и България, които дават своята дан за изграждане на монумента.
Информацията е на радио “Фокус” - Варна.
 


Сходни връзки

Виктор Юшченко може да открие паметник на украинските воини във Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди