изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:13 EET
Вицепремиерът Даниел Вълчев договори сътрудничество между България и Шанхай в областта на образованието    
КитайСофия. Висока оценка за състоянието и развитието на двустранните отношения с Китай даде вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев на срещата си с делегация на Постоянния комитет на Шанхайското градско народно събрание на Китайската народна република, водена от неговия заместник-председател г-н Ху Вей, съобщиха от пресцентъра на МС.

Министър Вълчев припомни, че през 2006 г. се навършват 57 години от установяването на официални дипломатически отношения между България и Китай и изказа мнение, че присъединяването ни към ЕС ще придаде стратегическо измерение на двустранното сътрудничество. Откриването на Генерално консулство на Република България в Шанхай през август 2005 г. ще допринесе за разширяване и активизиране на сътрудничеството в редица области, посочи вицепремиерът.
Даниел Вълчев изрази желанието на страната ни за по-нататъшно активизиране на диалога на високо политическо равнище и изказа надежда, че в близко бъдеще ще се осъществи официално посещение в България на премиера Вън Дзябао. От китайска страна изразиха надежда, че и българският министър-председател ще посети Китай. Визитите биха дали силен тласък на развитието на сътрудничеството във всички сфери, е оценката на двете страни. На срещата беше отбелязано и участието на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в Международната конференция по предотвратяването и ограничаването на пандемията от птичи грип, която се проведе на 17 и 18 януари 2006 г. в Пекин.
Вицепремиерът отправи поздравления за постиженията на Китай в икономическата сфера и за успехите на китайската научно-техническа мисъл. Той изрази благодарност за даренията, които Китай традиционно прави за българските образователни институции. Даниел Вълчев представи пред гостите си постиженията в системата на образованието и стремежа на българската страна да запази добрите традиции в областта на образованието, като едновременно с това върви към внедряване на информационните технологии в процеса на образование.
Двете страни се съгласиха, че ролята на учителя се променя от чисто преподавателска към това, той да е става посредник между информационното общество и детето. Даниел Вълчев запозна китайската делегация с процеса на подготовка на електронните учебници и портал, чрез които децата ще могат да се подготвят по един съвременен метод.
Обсъден беше и въпросът за задълбочаване на сътрудничеството в областта на образованието, науката и спорта. Заместник-председателят на Постоянния комитет на Шанхайското градско народно събрание г-н Ху Вей увери вицепремиера Вълчев, че когато има конкретни предложения и проекти в тези области, ще се съдейства в най-кратки срокове за реализацията им.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Вицепремиерът Даниел Вълчев договори сътрудничество между България и Шанхай в областта на образованието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди