изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:31 EET
ЗАСТРАЛЯХА И ИВАН ТОДОРОВ - ДОКТОРА    
Ред и сигурностИван Тодоров – Доктора беше застрелян в центъра на столицата днес. Убийството стана около 14 часа – точно, когато в сградата на Национална служба за борба с организираната престъпност започна пресконференция за успешната полицейска акция, при която беше разбита печатница за фалшиви евро.

Доктора беше убит с няколко куршума в колата си. Шофьорът му бе тежко ранен. По джипа на Доктора е било стреляно в момент, в който колата се е движела с намалена скорост, тъй като уличката е наклонена. Похитителите вероятно са знаели програмата на Доктора, защото са го причакали в момент, когато колата е намалила скоростта.

37-годишният шофьор на Доктора - Васил Стоянов е в тежко състояние във Военно-медицинска академия. Той има огнестрелни рани в корема, двата крака, дясната ръка. Все още се уточня броят на куршумите, които са били изстреляни срещу Доктора.

Убийството е било извършено пред десетки свидетели. Сред тях са повече от 20 работници на строеж, в близост до който е станало убийството.

Повече от два часа след убийството тялото на Доктора престоя в автомобила. Трупът беше откаран за аутопсия към Съдебна медицина. Полицията издирва двама мъже във връзка със стрелбата срещу Иван Тодоров – Доктора. По описание на очевидци - двамата мъже са били на ръст около 170 – 180 см, единият бил малко по-едър от другия. Единият от тях е бил облечен със спортно яке, сиво на цвят, другият – с кафеникаво яке. Единият мъж е носил и бейзболна шапка. Другият е бил с черна права коса и черни мустаци. Мъжете били около 30 – 35-годишни. Двамата избягали от мястото на стрелбата с автомобил. Веднага след инцидента полиция в София започна да проверява съмнителните коли на входните и изходните артерии на столицата.

Припомняме ви, че Иван Тодоров - Доктора оцеля при неуспешен опит за атентат на 18 април 2003 г. Тогава "Мерцедес"-ът му бе взривен на бул. "Цариградско шосе" в София. При взрива загина шофьорът на Доктора. Името на Доктора стана популярно и с делото срещу него в Хасковския съд. То е за отвличане на бизнесмена Милослав Кръстев. Един от последните случаи, в които името на Иван Тодоров стана широко коментирано, бе арестът на братята Маргини - Красимир и Николай. Те бяха обвинени в подготвяне на три убийства - това на Иван Тодоров, на Николай Дамянов, близък до групировката ТИМ, и на о.з. ген. Любен Гоцев.

Широко коментиран в обществото стана и т.нар. "яхтен скандал", при който бяха разпространени снимки на Иван Тодоров, финансовият министър Милен Велчев, транспортният министър Пламен Петров, Мирослав Севлиевски на яхта в Монако.

Това бе десетото показно убийство от мандата на вътрешния министър Румен Петков. Неразкритите убийства в последните 5 години са 150.

Хроника на показните убийства в България от 1993 г. до 2005 г. можете да намерите на интернет-адреса на вестника www.ndtnews.hopto.org.  НДТ

 


Сходни връзки

ЗАСТРАЛЯХА И ИВАН ТОДОРОВ - ДОКТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди