изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:12 EEST
Бауманския пазар в центъра на Москва е в руини    
По света Москва. Бауманския пазар в центъра на Москва е в руини, съобщава кореспондентът на Агенция “Фокус” в руската столица.
Рано сутринта рухна покривната конструкция, като погреба под над 2 000 квадратни метра развалини повече от 40 души. Спасителите успяха да извадят телата на 13 загинали, 18 ранени са отправени в болница.


Около десетина продължават да бъдат в неизвестност под развалините. При катастрофата някои успели да позвънят по мобилни телефони за да дадат знак къде да ги търсят. На мястото на инцидента веднага пристигнаха 50 линейки, много спасителни и пожарни коли, които потушиха възникналия след срутването пожар. Районът е отцепен, подготвя се вертолет с който спасители да разгледат по-внимателно руините в търсене на оцелели. Пазарът се води на улица Бауманская № 47 и е един от големите. Сградата е строена през 70-те години и предадена за експлоатация през 1975. Неин архитект е Нодар Канчели – проектант и на рухналата през 2004 година сграда на московския аквапарк Трансваал, когато загинаха 28 души. Канчели заяви, че най-вероятно причина за срутването е неправилна експлоатация на сградата. Прокуратурата възбуди наказателно дело за небрежност. Три са главните версии – неправилна експлоатация, тежестта на натрупалия се сняг, невярно конструктивно решение заложено още в проекта на сградата. Московската прокуратура припомня, че на 22 декември миналата година управата на пазара била сезирана за недопустими нарушения при експлоатацията на сградата. Някои медии лансираха хипотеза за възможен терористичен акт. Днес в Русия е официален празник – Ден на защитника на отечеството. От мястото на катастрофата пристигналия московският кмет Юри Лужков съобщи пред журналисти, че според очевидци преди срутването не били чути никакви експлозии или пукот, а силен трясък.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Бауманския пазар в центъра на Москва е в руини | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди