изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:26 EEST
ПОМОЩИ ЗА 653 614 ЛЕВА Е РАЗПРЕДЕЛИЛ БЧК В ДОБРИЧ ПРЕЗ 2005 Г.    
ОбществоХуманитарни пратки и дарения на обща стойност 653 614 лева са били разпределени през м.г. от Областния съвет на БЧК в Добрич.

Това стана ясно на провелото се вчера годишно Общо събрание на организацията. Гости бяха председателят на БЧК Христо Григоров, д-р Славита Джамбазова - зам.-главен директор, Маргарита Димитрова - директор на дирекция "Правна", зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, зам.-кметът на Добрич Ваня Балчева, представители на институции, работещи с партньорство с БЧК, на неправителствени организации и др.
 В отчетния доклад, представен от председателя на Областния съвет на БЧК в Добрич Добри Драгнев, става ясно, че през м.г., въпреки че помощите и даренията са били немалък брой, е имало разминавания между очакванията на нуждаещите си и възможностите на организацията за тяхното подпомагане. Това наложило да бъдат прецезирани всички, които се обръщат за помощ, акцентирано е било върху потребностите на намиращите се в най-тежко положение - самотни майки, сираци, безработни млади семейства, пенсионери с ниски пенсии и др. От всички пратки и дарения тези от Националния съвет на БЧК са били на стойност 125 325 лева, от традиционния дарител от Германия г-н Шнайдер са получени две пратки с лекарства общо за 475 636 лева. През м.г. е продължила работата по проекта "Да помогнем заедно на хората от третата възраст". Подпомогнати са били 150 души с 450 хранителни пакети на обща стойност 6 750 лева. През годината е стартирал още един проект, насочен към възрастните хора - "Хляб за душата". Целта му е извеждането им от социалната изолация и създаване на механизми за ресоциализация в обществото чрез включването им в обществено полезни дейности. На събранието бе отчетена огромната дейност на добричката организация при оказване на помощ на населението след наводненията.  Пряко подпомогнати от зоналния склад на БЧК са били общините Шабла и Каварна, Шумен, както и хората от пазарджишките села Хаджиево и Лисичево. Общата стойност на финансовите средства, които са пристигнали за подпомагане на населението от Националния комитет на БЧК, са били 11 185 лева, а набраните средства в Областния съвет на организацията след отправен апел - 3 037 лева. 
В отчетния доклад бе дадена висока оценка за водноспасителната дейност през 2005 г., за извършените обучения по първа помощ, за дейността на Младежкия Червен кръст в Добрич, на международните контакти, за работата на Детския център за социална интеграция и др.  Приет бе бюджетът на добричката организация за 2006 г. Приходната му част ще е 440 609 лева - със 153 561 лева повече от предходната година. Приети бяха и План за действие през годината и Стратегия за развитието на доброволчеството в областната организация до 2008 г. НДТ

 


Сходни връзки

ПОМОЩИ ЗА 653 614 ЛЕВА Е РАЗПРЕДЕЛИЛ БЧК В ДОБРИЧ ПРЕЗ 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди