изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:01 EET
В. “Черно море”, Варна: Ексминистър на вътрешните работи на Австрия води 6500 туристи в Албена    
Туризъм Албена. Ексминистърът на вътрешните работи на Австрия Карл Блеха, който сега е президент на тамошния съюз на пенсионерите, ще доведе в Албена около 6500 туристи тази пролет, съобщиха от курортния комплекс вчера. Пенсионерският "десант" за четвърти път ще почива във ваканционното селище, преборило се с конкуренцията на курорти от Тунис и Турция.


Съюзът на Карл Блеха, в който членуват 375 000 души, се смята за най-представителната организация на хората от третата възраст в Австрия. Самият Карл Блеха е български зет, има 7-годишна дъщеричка, което обяснява и тръпката му към България.
Албена ще посреща над 1200 подранили летовници всяка седмица в дните между 11 април и 17 май. Гостите от Виена ще отдъхват в четиризвездния хотел "Добруджа", където могат да ползват и балнеоложка програма. Туроператорът на съюза "Сеньорен Райзен" е уговорил и екскурзии за гостите до културно-исторически забележителности по Северното Черноморие. Очаква се поликлиниката в Албена да работи на денонощен режим за австрийските туристи. Обикновено "Сеньорен Райзен" осигурява и хеликоптери - т. нар. "летящи болници", които веднага могат да превозят туристи, ако възникнат сериозни проблеми със здравето им. Курортът е домакинствал и на 100-годишни летовници, но кой ще бъде доайенът на австрийския десант тази пролет, все още не е известно.
Стартът на новия туристически сезон в Албена ще бъде даден още на 1 март, когато пристигат 150 пенсионери, водени от немския туроператор "Вир райзен". На 13 март пък се очаква първата група от 80 души на немския "Кур клуб".

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”, Варна: Ексминистър на вътрешните работи на Австрия води 6500 туристи в Албена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди