изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:54 EEST
ОБЩИНА КАВАРНА ЩЕ ОСИГУРИ 330 ХИЛ. ЛВ. НА БОЛНИЦАТА    
НовиниВъв вторник ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Каварна, в което основен акцент е приемането на бюджета за настоящата 2006 г., съобщи за НДТ председателят на ОбС - Каварна, д-р Евгени Чобанов. Пред репортер на вестника д-р Чобанов отбеляза още, че друг важен въпрос, който ще дискутират съветниците е политиката на общината за развитието на здравеопазването.

"Тъй като вече държавата не субсидира болницата в града, кметският екип предлага от общинския бюджет да бъдат осигурени и дадени 330 хил. лв. на болницата. Общината се ангажира да даде тези средства на здравното заведение, за да може то да работи, тъй като проблемите в сферата са много - освен, че МЗ вече не отпуска субсидия, също не ясни как през годината ще работят новите клинични пътеки. Техният брой като цяло е намален, както и цената - например м.г. за една пневмония се плащаше 300 лв., а т.г. цената е около 220-250 лв. Друг проблем е бавното, но постоянно увеличение на лекарствата. Не на последно място, трябва да се отбележи, че има и лимит за броя на пневмониите на година" - разказа д-р Чобанов. Председателят на ОбС допълни още, че крайморската община поема също плащането на лечението на здравнонеосигурените си пациенти. Другите токи, които са включени в дневния ред на заседанието са предимно за изменение на подробните устройствени планове на парцели в селата Топола, Божурец, Камен бряг и Българево, като исканията са да бъде променен статутът на парцелите от земеделска земя на такава за жилищно строителство, добави д-р Е. Чобанов.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА КАВАРНА ЩЕ ОСИГУРИ 330 ХИЛ. ЛВ. НА БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди