изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:40 EEST
ОБУЧАВАТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ В РАЗРАБОТКА И УПРАВЛЕНИЕ НА ЕВРО-ПРОЕКТИ    
НовиниБизнес център Добрич спечели проект "Бизнес център Добрич - партньорът на МСП по пътя към Европа", който е на стойност 5 хил. долара и с продължителност 4 месеца, съобщи за НДТ Надежда Петкова - ръководител на екипа на центъра.

В рамките на проекта Бизнес центърът организира обучение за общинските администрации от Добрич, Добричка, Генерал Тошево и Крушари, като една от целите на обучението е усвояването на трайни и ползотворни партньорски взаимоотношения с общинските администрации в областта за по-ефективно усвояване на средствата от финансовите инструменти. Проектът се финансира от "Алианс Доброволци за икономически растеж", който е и координиращ орган на Програмата "Развитие на бизнеса и търговията в България".
Самото обучение се провежда в пет модула, с лектор доц. д-р Юлия Спиридонова - директор на дирекция "Регионално развитие и планиране" в Националния център за териториално развитие. Надежда Петкова разказа още, че се набляга основно върху това какво ще се случи след присъединяването на България към ЕС през 2007 г., какви са възможностите за финансиране, по какъв начин може да се кандидатства с различни проекти и по кои мерки и приоритети, предвидени в структурните и кохезионния фондове на ЕС. Крайната цел на обучението е участниците в него да изработят информационен бюлетин, както и да проведат информационни срещи по места. Целта на Бизнес център Добрич с реализацията на проекта е да се получи основно дискусия, съсредоточена върху малкия и среден бизнес, както и общините да станат партньор от една страна точно на този бизнес, а от друга - да партнират на бизнесцентъра, чиято основна задача е подпомагане и развитие на дребното предприемачество и насърчаване и стимулиране на частната инициатива, сподели още ръководителката Н. Петкова.
 


Сходни връзки

ОБУЧАВАТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ В РАЗРАБОТКА И УПРАВЛЕНИЕ НА ЕВРО-ПРОЕКТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди