изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:37 EEST
Полицаите се събудиха: хванаха вандалите от ”Шипка”!    
Новини Полицията е заловила крадците на медния обков на Вечния огън на връх "Шипка". Паметникът на свободата се охранява от Общинската полиция в Казанлък.

Четиримата вандали - българи, двама от тях криминално проявени, са продали медните листове с размери 2,4 м на 0,96 м на вторични суровини, от което са спечелили 1500 лева, съобщи БНР, като цитира Мая Миланова, говорител на музей Шипка-Бузлуджа. Един полицай през деня и двама през нощта, пазят паметника-костница. Липсата на медния обков на Вечния огън обаче е забелязана в четвъртък вечерта от музеен работник. От музея съобщили на полицията в петък сутринта, а кражбата на разкованата от циментовата чаша ламарина е станала между 20 и 25 февруари. Музеят и кметът на Шипка търсят дарения за възстановяване на Вечния огън до Трети март. Ще са нужни поне 3000 лева. Тази година на честванията се очакват няколко хиляди души и премиерът Сергей Станишев.

http://www.dir.bg/

 


Сходни връзки

Полицаите се събудиха: хванаха вандалите от ”Шипка”! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.35 секунди