изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:45 EEST
БСП обмисля “контраатака” срещу Бойко Борисов    
ПолитикаБСП обмисля начини за “противодействие” на столичния кмет Бойко Борисов, научи Mediapool. Министрите и депутатите от левицата са възмутени от Борисов, който, по думите им, трупа популистки рейтинг на гърба на правителството и парламента.

Последната заплаха на Борисов е, че ще направи своя политическа формация, ако до юни правителството не даде на София орязаните от бюджета 100 млн. лева. В интервю за близкия до него в. “Новинар” Борисов посочва, че и президентът също трябва да вземе страна, тъй като той разполага с мощни лостове за влияние.

“Ако видя, че не се получава работата и ме бойкотират, тогава ще търся решение”, казва Бойко Борисов.

Борисов само иска някой да му свърши работата – най-вече депутатите и министрите - докато той дава изявления по медиите, коментираха пред Mediapool представители на БСП.

Всеки проблем, който възниква в общината, вместо да се решава там, се прехвърля към правителството – и боклукът на столицата, и винетките. Не е нормално всички български граждани да плащат винетки, а Столичната община – не и то само защото Бойко Борисов е от Банкя и не иска да плаща винетки, коментират червените.

Същевременно, в обратната ситуация, когато ставаше дума за паркирането на депутатите, ръководството на парламента веднага се съгласи, че трябва да плаща за паркинг както всеки столичанин. Защо общината не иска да плаща като всеки българин за винетки, възмущавали се министрите от БСП.

Според представители на левицата обаче, “противодействието” на генерала трябвало да бъде обмислено внимателно, защото той е много популярен и силно харизматичен. “Не може да се прецени кой е по-сериозна заплаха за позициите на левицата – Бойко Борисов или “Атака”, коментират соцактивисти, като припомнят, че кметът вече изрази симпатиите си към “Атака”.

Представители на БСП определиха като поредния популиски жест на Борисов ултиматума, който той дава на правителството за решаването на проблемите на София. Настояването на кмета е държавата да “върне” на София дела от данъците върху доходите на гражданите, който се изземва от общината.

София е един от малкото градове, който е “на вноска” към бюджета наравно с Козлодуй, Девня и Пловдив заради развитата си икономика и инвестиции. Същевременно столицата е и с най-ниската безработица в страната.

Пресаташето на премиера Сергей Станишев Таня Генева отказа официален коментар на ултиматума на Борисов.

Потърсени за мнение, депутати от БСП коментираха, че генералът първо трябва да прочете няколко закона и след това да коментира какво и кой му пречи. Нямаме намерение да създаваме специални правила за генерал Борисов – законите в страната важат за всички, допълниха още народните представители.

“Мисля, че Борисов няма да направи нищо, за да реши проблемите на София, освен да ги прехвърли във всички възможни посоки, на когото си иска по закон или не и не без помощта на медиите”, коментира в понеделник депутатът от левицата Татяна Дончев в предаването “Денят започва” на БНТ.

“Трябва да е предварително ясно, че за боклука на София и за устройството на София по закон винаги - сега, преди и мисля и за в бъдеще, ще отговаря кметът. Той е човекът, който ще трябва, ако иска да разваля договорите за чистота, да ги разваля, без много да приказва. Ако му трябват консултанти, за да му кажат как да ги развали, да си ги намери и затова не му трябва никакво съгласие на никакъв общински съвет”, смята Дончева.

Според нея зад Бойко Борисов стоят лица и фактори, “които отдавна са в политиката и го тикат наляво и надясно”. http://mediapool.bg


 


Сходни връзки

БСП обмисля “контраатака” срещу Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди