изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:48 EEST
АНГЛИЙСКИЯТ КРАЛСКИ ЛОВЕН КЛУБ - ЗА ТРОФЕИ В БАЛЧИШКО    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА:  Приходите от организиран ловен туризъм на Държавна дивечовъдна станция в Балчик са над 67 000 лева. Това сочат обобщените данни на станцията за миналата година.



От едрия дивеч най-много е бил отстрелът на диви свини. 24 ловджии са прибрали трофеи от техните бивни, като най-големият е с дължина близо 24 сантиметра. Горските служители за миналата година са разселели по места в района 1000 фазана, с което е изпълнен 100% планът за разселване на този вид птици.

През 2005 година са били съставени 6 акта според Закона за лова. Повечето от нарушенията са за незаверен билет или за ловуване през забранен период. Наложените санкции са отнето право за лов за една година.

В момента в района на дивечовъдната станция ловуват англичани от Кралския ловен клуб. При последната национална хайка за лов на чакали покрай влажните зони са били отстреляни 8 лисици и 2 чакала в района на Дуранкулашкото и Шабленското езера. В лова около езерата са се включили 25 ловджии, при отстрела не са били намерени мъртви птици. Целта на хайката е била, ако има болни диви пернати, да се намали вероятността те да бъдат разнесени от дивеча, обитаващ района.

 


Сходни връзки

АНГЛИЙСКИЯТ КРАЛСКИ ЛОВЕН КЛУБ - ЗА ТРОФЕИ В БАЛЧИШКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди