изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:32 EEST
ЯСЕН ПЕНЧЕВ ПРЕДЛАГА ВОЕННОТО ЛЕТИЩЕ НА "СИБИРСКИ АВИОЛИНИИ"    
Политика

На 3 март народният представител от БСП Ясен Пенчев ще присъства в руската столица Москва на официалните тържества, които са организирани от българското министерство на културата.



Там той щял да има среща с представители на "Сибирски авиолинии" - за изграждане на аеротранспортен терминал на бившето Военно летище в Добрич за превоз на храни, стоки и туристи, съобщи на пресконференция депутатът. Летището бе закрито през 2002 година. Пистата му е с дължина 2,5 км и ширина 80 м. Цялата площ е 3 000 декара, включва и бунгала, сгради и хангари за самолетите. В момента на открито стоят над 30 военни МИГ-21 и СУ-22, които няколко години чакат оценка от вещи лица. За този период бяха продадени на безценица почти всички камиони на летището, а за жълти стотинки се пласираха военни платнища, манерки и каски, купувани за саксии от предвидливи домакини.

Ясен Пенчев ще има и среща с руска търговска верига, която проявявала интерес към фалиралия обувен завод "Добрич". Руснаците реализирали на пазара 12 млн. чифта обувки годишно и арендували заводи в Словакия, Чехия и Полша. Ако руската търговска верига не инвестира в добричкия завод, кредиторите най-вероятно ще го разпродадат на парче.

Областният лидер на червените, съобщи, че Добрич ще бъде домакин на изнесено заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията. То ще бъде на 13 март, когато парламентаристите ще обсъждат сигнали за дейността на ВиК, на "Еър Добруджа" и на земеделски кооперации. НДТ

 


Сходни връзки

ЯСЕН ПЕНЧЕВ ПРЕДЛАГА ВОЕННОТО ЛЕТИЩЕ НА "СИБИРСКИ АВИОЛИНИИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди