изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:10 EEST
Зърното поскъпна с 15% след намеса на кабинета    
НовиниС 15% се е увеличила цената на зърното след осъществената  интервенция от страна на Държавен фонд "Земеделие". По време на кампанията бяха изкупени 42 580 тона зърно от реколта 2005 г.

Това съобщи на пресконференция заместник-министърът на земеделието и горите Светла Бъчварова. От ведомството, управлявано от Нихат Кабил, уточниха, че пшеницата е изкупена на цена от 175 лв. за тон от лицензираните производители и фонд "Земеделие" ще я предлага на цена не по-ниска от тази. Бъчварова каза още, че фондът ще започне да разглежда и класира постъпилите от производители оферти, предлагащи пшеница от миналогодишната реколта за интервенционно изкупуване и сключване на договори с одобрените клиенти. Изкупената пшеница отговаря на всички изисквания за качество. Тя е три пъти по-малко от предварително заявеното количество (150 000 тона) заради лошото качество на зърното от миналогодишната реколта, посочи Бъчварова. Тя каза още, че няма промяна в цените на брашната и на хляба до този момент. Идеята, с която бе организирана и проведена интервенционната кампания, бе да се повиши цената на зърното, за да не продават производителите под себестойност.

http://www.vestnikataka.com

 


Сходни връзки

Зърното поскъпна с 15% след намеса на кабинета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди