изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:53 EET
СЪС ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И СВЕТА ПАНИХИДА    
Обществоще започнат общоградските прояви, посветени на 3 март - Национален празник на Република България, и 128 години от освобождението на страната от турско робство.

Честването в нашия град се организира от община Добрич. В 10 ч. на 3 март в храм "Свети Георги" ще се състоят заупокойна литургия и света панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. Ще бъдат поднесени цветя на паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, ген. л-т Цимерман, Алеята на опълченците във Военното гробище. Общоградско поклонение и полагане на цветя ще се състоят от 11 ч. при паметника на Хан Аспарух и Костницата на загиналите руски войни. Предвиден е ритуалът за издигане на националния флаг на Република България и знамето на град Добрич с участието на представителна военна част на Варненския гарнизон. Професионалният фолклорен ансамбъл "Добруджа" и фолклорната танцова студия към него ще изнесат празничен концерт от 12 ч. пред хотелски комплекс "България". В същия час Духовият оркестър също ще изнесе празничен концерт - пред дом-паметника "Йордан Йовков". В залата на областната управа пък, също от 12 ч., ще се състои шахматен празник - "128 добруджански топ-аловци".
 


Сходни връзки

СЪС ЗАУПОКОЙНА ЛИТУРГИЯ И СВЕТА ПАНИХИДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди