изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:38 EEST
СЪСТЕЗАНИЕ "МЛАД МАЙСТОР" СЕ ПРОВЕДЕ В ПГМЕ    
ОбразованиеПрофесионалната гимназия по механотехника и електротехника отбелязва своя 65-годишен юбилей с поредица от прояви. Предвидени са и други състезания, Дни на кариерата, Среща на поколенията, турнир по програмиране и т.н.

Състезание "Млад майстор" се е провело вчера в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника "М.В.Ломоносов" в Добрич. Проявата е била в рамките на Седмицата на електрообзавеждането и с участието на ученици от специалността "Ел.обзавеждане на производството", съобщиха от учебното заведение. Участниците показали умения и професионални компетенции по измерване, изработка на ел.инсталации в сгради, изработка на ел.табла за жилищни сгради. Гости на състезанието са били осмокласници от ОУ "Стефан Караджа". Жури от настоящи и бивши учители в ПГМЕ е определило първенците - майстори в професията. За 12 клас това е Тенур Белгин, за 11 - Добромир Колев и Илия Неделчев, за 10 кл. - Красимир Петров. Всички участници получили награди - инструменти по специалността.
Състезанието "Млад майстор" е част от проявите, с които се отбелязва 65-годишният юбилей на професионалната гимназия. Следващата седмица ще бъде посветена на газоснабдяването. Предвидена е беседа на тема "Екологичното и икономично гориво - алтернатива на бъдещето". Отново ще има състезание по професията, а така също - Ден на кариерата и Среща на поколенията. След това са предвидени още седмици, посветени на програмирането, електрониката и автомобилостроенето. Предстои също организирането на конкурс за есе, рисунка, компютърна презентация на тема "Моето училище след 65 години" и "Моето дете в моето училище", както и за лого на училището. Заключителната седмица на юбилейните тържества ще бъде от 8 до 12 май. Тогава ще има юбилеен урок, откриване на изложба, юбилеен педагогически съвет, Ден на ученическото самоуправление, юбилеен концерт, спортен празник и дискотека за учениците.
 


Сходни връзки

СЪСТЕЗАНИЕ "МЛАД МАЙСТОР" СЕ ПРОВЕДЕ В ПГМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди