изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:47 EEST
Д-Р ЕВГЕНИЯ ГЕОРГИЕВА СЕ СРЕЩНА С БАЛЧИКЛИИ    
НовиниЗам.-областният управител д-р Евгения Георгиева вчера е имала приемен ден в Балчик, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Жителите на морския град поставили предимно проблеми, свързани със социални помощи, здравни консултации, законодателни инициативи и жалби от частно-правни компетенции.

"С чувство на вина установявам, че хората не знаят към кого да се обърнат и от кого да търсят помощ. Неинформирани са за работата на институциите и не знаят какви са правата им, кой е компетентният орган, от когото трябва да ги изискват" - коментира д-р Е. Георгиева. Тя е изслушала здравни работници от местната болница във връзка с проблеми с квалификацията им и промени във възнагражденията на медиците. Те са се жалвали от едностранното заплащане в лечебните заведения, което от тази година идва само от здравната каса, без досегашните субсидии от Министерство на здравеопазването. Пред ресорния зам.-областен управител е поставен и проблемът със спешната помощ и единствената линейка, която обслужва Балчишки регион. През летния сезон белокаменният град увеличава населението си близо два пъти и една линейка, един дежурен лекар и един фелдшер са крайно недостатъчни за обслужване на спешните случаи, е тревожното мнение на балчиклии. Като лоша практика е представена и водоспасителната дейност на централния плаж в Балчик. Според хората, концесионерите не изпълняват задълженията си по сключените договори за летния сезон, казаха още от пресцентъра на областната администрация.
 


Сходни връзки

Д-Р ЕВГЕНИЯ ГЕОРГИЕВА СЕ СРЕЩНА С БАЛЧИКЛИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди