изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:55 EEST
СЪДЯТ БРИТАНЕЦ, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФА    
Новини

В резултат на пътния инцидент трима души са починали, а други трима са ранени



Магистратите в Добрич предават на съд британеца Алън Дилейни Тейд, който е на 50 години. Окръжната прокуратура го обвинява, че е нарушил правилата за движение с управлявания от него автомобил "Фиат Барчета" и причинил смъртта на три лица, които пътували във "ВАЗ 2103". Още трима от същата кола са били ранени. Британецът е предизвикал инцидента, след като със скорост от 90 км/ч. навлязъл в насрещното платно. Алън Дилейни Тейд е под парична гаранция в размер на 15 000 лв., съобщиха на брифинг в прокуратурата. Ако бъде признат за виновен за ПТП-то, той може да получи присъда от 3 до 10 г. затвор.

Припомняме ви, че инцидентът стана на 24 август 2005 г., около 14.35 часа, по третокласния път № 207, между селата Жегларци и Орляк. Първоначалният удар е бил между “Фиат Барчета”, управляван Тейд и “ВАЗ 2103”. Причината за настъпване на произшествието е навлизане в платното за насрещно движение на Фиата, в следствие на което автомобилите се удрят челно.

Секунди по-късно движещото се след лек автомобил ВАЗ, “БМВ” се удря в задната част на автомобила. В следствие на удара и трите автомобила напускат пътното платно, преобръщат се в канавката и се запалват. Само бързата намеса на пътниците от третия автомобил и помощта от британския гражданин, предотвратяват изгарянето на пътниците от преобърнатия ВАЗ, които са най-пострадали от произшествието и са безпомощни да се измъкнат сами от горящия автомобил. Минути по-късно от автомобилите остава само нажежена купчина желязо! От високата температура са се разтопили дори регистрационните табели на автомобилите. В следствие на произшествието е причинена смъртта на трима граждани: водачът на лекия автомобил ВАЗ – 57-годишен мъж от с. Орляк, загива на място, пътникът на предна дясна седалка – 35-годишен мъж от гр. Тервел, почива по пътя за болницата в гр. Тервел, возещото се на задната седалка момиченце на 1 година и 4 месеца от с. Карапелит почива по пътя за ЦСМП гр. Добрич. Тежко ранени в това произшествие са още 7 (седем) граждани, между които и две деца, съответно на 10 и 12 години.

Причината за големия брой пострадали в произшествието е претоварването на автомобил ВАЗ, в който са се возили 8 души. Двамата мъже на предните седалки не са ползвали обезопасителни колани и това коства живота им. На задната седалка са се возили три жени и три деца.

Водачът и пътникът на Фиата са били с обезопасителни колани, което е запазило живота им и нараняванията им са сравнително леки и без опасност за живота. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЯТ БРИТАНЕЦ, ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди