изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:22 EEST
Турски работодател от Търговище е избягал с трудовите книжки на работниците си    
Новини250 шивачки от Търговище от шест месеца чакат да получат трудовите си книжки от работодател, който е избягал зад граница.

Жените са в безизходица, защото няма кой да прекрати договорите им с фирмата, въпреки че отдавна не са на работа. Така нямат достъп и до обезщетения за безработица.

Във фабриката по документи работят 250 шивачки. Истината обаче е, че помещенията са празни от преди шест месеца. Шивашката фабрика “Интернешънъл текстил”, от която са наети жените, мистериозно изчезва, заедно със собственика си турският гражданин Ердал Ялчън. За него се знае, че е напуснал страната и че е оставил работничките в Търговище без заплати и трудови книжки.

Шивашката фабрика се е разтурила само за една нощ. При тази ситуация шивачките все още се водят работнички на фирмата, въпреки че са на улицата. Нямат стаж и не могат да се регистрират в бюрото по труда.

Единствено институция която е кредитор по публично правни задължения може да предприеме действия по отриване на процедура по несъстоятелност с цел назначаване на синдикат, който да оформи трудовите книжки на работничките.
Тази процедура може да продължи още няколко месеца. Парадоксът е, че в същото време собственикът на злополучната шивашка фабрика, може да си направи ново предприятие и така докато подобни нарушения не се криминализират.
http://www.btv.bg
 


Сходни връзки

Турски работодател от Търговище е избягал с трудовите книжки на работниците си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди