изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:09 EEST
ИСТОРИЯТА НА НОС КАЛИАКРА - И ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОНЕН ГИД    
НовиниНавръх националния празник 3 март в столицата бе направена промоция на най-новата туристическа услуга - електронен гид, научи НДТ от кмета на Каварна Цонко Цонев. Представянето бе в народния театър "Иван Вазов", на него присъства кметът на крайморската община.

Само за три минути туристите на нос Калиакра могат да получат пълна информация на мобилните си телефони. Уникалната информационна система за нос Калиакра, крепостта Царевец и Рилския манастир стартира за пръв път в Европа на 3 март, съобщи кметът на Каварна Цонко Цонев. Тя е съвместен проект на общините, Министерството на културата, дружеството "България на длан" и мобилните оператори М-тел и Глобул. В началото на носа има табели с номерата на мобилните оператори 1300005 за български език и 1300006 за английски език. След набиране на номера се чува приветствието "Добре дошли в услугата на мобилния екскурзовод "България на длан". В рамките на 3 минути се дава пълна информация за забележителностите и атракциите на Калиакра, легендата за 40-те девойки, за първите обитатели на носа. Всичко това струва 3.20 лева с ДДС. Приходите се разпределят паралелно между участниците в проекта. В хазната на Каварна ще влязат 20 на сто от приходите, които ще се използват за поддръжка на резервата, каза Цонко Цонев. Годишно нос Калиакра се посещава от 150-200 000 туристи. 
 


Сходни връзки

ИСТОРИЯТА НА НОС КАЛИАКРА - И ЧРЕЗ ЕЛЕКТРОНЕН ГИД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди