изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:20 EEST
СОЦИАЛНИ ПРИВИЛЕГИИ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В БАЛЧИК    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: 12 310 859 лева е бюджетът за тази година на община Балчик, стана ясно на провело се извънредно заседание на местния парламент.



Рамката е с близо 1,4 млн. лева повече спрямо първоначално заложената за 2005 г. При изготвянето на бюджета са взети предвид предложенията на кметовете и кметските наместници по населени места в общината. Исканията са много повече, но ние залагаме на приоритетните дейности, каза кметът Красимир Михайлов по време на сесията, уточнявайки, че бюджетът е отворен и винаги ще може да бъде актуализиран според дадени предложения и преизпълнение на приходите.
Сред мненията на общинските съветници се открояваше това, че няма достатъчно добра събираемост на приходите, за което ще трябва да съдействат и кметовете по места. Зам.-кметът по финансите Стефан Бошнаков заяви, че несъбраните приходи на общината възлизат на около 400 000 лв. и през тази година усилията ще бъдат насочени към по-активна събираемост. 
С приемането на бюджета за тази година бе одобрено да бъде ползван безлихвен заем от централния бюджет в размер на 300 000 лв. за капиталови разходи, за да може да се участва в проекти и програми, при които има съфинансиране. Гласуваният резерв за неотложни и непредвидени разходи е също 300 000 лв.
Местните депутати утвърдиха и социалните привилегии за пътуващите пенсионери, ученици и учители. Пенсионерите ще могат да си закупуват карти със 70% намаление за вътрешноградския транспорт и в района на вилна зона до спирка Овчаровски плаж, а мъжете над 70 години и жените над 65 години ще пътуват безплатно. И тази година ще се поемат разходите за полагане на подпис веднъж месечно в Дирекция Бюро по труда на  социално слаби жители от селищата в общината.

 


Сходни връзки

СОЦИАЛНИ ПРИВИЛЕГИИ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди