изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:56 EEST
Населението на България само за една година е намаляло с повече от 40 000 души    
Новини Причините за демографската криза са високата обща смъртност, трайното намаляване на раждаемостта, нарушената семейна устойчивост и миграцията.

За да се справи с кризата социалното министерство изготви национална стратегия за развитието на България в следващите 15 години. Насърчаване на раждаемостта, намаляване на детската и майчина смъртност и увеличаване на продължителността на живота са основните насоки в националната демографска стратегия.

Сексуалната култура на населението също играе важна роля в демографското развитие. Само за последните две години майка са станали повече от 40 хиляди тийнейджърки. Трябва да се работи и в посока намаляване на детската смъртност, която в момента е 12 на 1000. Според направените изследвания България е на едно от първите места в Източноевропейските страни по брой извънбрачни деца.

Цел в демографската стратегия е намаляването на абортите. В момента те са 1318 на 1000 живородени деца. Част от насърчаването на раждаемостта е увеличение на средствата, които получават майките по време на майчинство.

За решаване на демографските проблеми от следващата година социалното министерство предвижда облекчени кредити за младите семейства.
 


Сходни връзки

Населението на България само за една година е намаляло с повече от 40 000 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди