изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:08 EEST
ТЕРЕНЪТ ЗА ХИПЕРМАРКЕТ СКАНДАЛИЗИРА КМЕТ И СЪВЕТ    
НовиниСпециално и извънредно заседание свиква днес от 10 часа

Проблем е промяната на Наредбата за реда и условията за стопанисване на общинската собственост, но все още нямам връчени решенията, заяви вчера на традиционната оперативка кметът Детелина Николова. Тя припомни още, че миналата година такива промени с почти същите искания е имало отстрана на соцлидера Ясен Пенчев, но областният управител тогава е върнал решението на ОбС, за да не отиде в съда. "Сега "Кауфланд" отново провокира промяна на наредбата, с което се пречи на оперативната работа на кметството. Цели се манипулиране на целия град. Никой досега не си зададе въпроса защо Вили Гълъбов присъства на 2 поредни заседания и защо дава коментари в пресата. Това, което трябва да се знае, е, че Вили Гълъбов има фирма, която се нарича "Бизнес БГ груп корект" ЕООД, която също, както и тези, които участват в конкурса, е посредническа фирма, търсеща и разработваща терени за немската група "Шварц". Немската група има няколко вериги, сред които е и "Кауфланд". Още през 2003 г. имаше проявен инвеститорски интерес към терена. През 2004 г. ние направихме силен маркетингов профил и чрез интернет също представихме терените, на които бихме искали да привлечем големи инвеститори. През 2004 г. Вили Гълъбов искаше терена от името на фирмата, в която тогава работеше - "Бизнес БГ груп". Истината е, че досега В. Гълъбов не е успял да привлече инвестиции на "Кауфланд"  в нито един от градовете, където веригата изгражда обекти - Сливен, Русе, Плевен и Пловдив. През 2005 г. отново имаше атаки в Добрич отстрана на Гълъбов. Д-р Мирослав Попов настояваше за среща, на която той доведе В. Гълъбов. Тогава господинът настоя за договаряне директно на терена, но нито един кмет няма тези правомощия. Фирмата на Гълъбов не участва в процедурата, така че не приемам случайни оценки на случайни хора. Тази война през ОбС не беше нужна на Добрич. Проучили сме практиката на ВАС в такива случаи и това е причината да бъде прекъсната първоначално процедурата отстрана на комисията - за да бъдем перфектни. Всеки има право да си търси интересите, но това става по съдебен път" - разказа още Д. Николова.
Както бе казано, и трите фирми, участнички в конкурса, са посреднически фирми, които работят с немскоговорящата група "Шварц", където влизат немската верига за хипермаркети "Кауфланд", както и австрийската верига за супермаркети "Лидл". Д. Николова заяви, че е водила кореспонденция с централата на "Шварц", но оттам категорично са заявили, че предпочитат да работят чрез посреднически фирми. Общо пет посреднически фирми са търсили за контакти добричкия градоначалник и са проявявали интерес към терена.
Потърсихме за коментар председателя на ОбС д-р Мирослав Попов с въпрос лобира ли той за някоя фирма. Ето какво заяви д-р Попов: "Аз не лобирам за никой. Искам в града да влезе голям инвеститор, да влязат свежи пари. Досега информация, колкото съм получил, е от медиите, а не от общинска администрация. Аз и колегите общински съветници искаме да работим заедно с общинска администрация, а не да воюваме с нея. Ние имаме право да знаем. Днес /б.а. - вчера/ се проведе заседание на комисията по законност и ред, същевременно върви подписка за свикване на извънредна сесия. Достатъчно е да се съберат подписи на една трета от съветниците, за да се проведе извънредно заседание. Още веднъж казвам, че не ни интересуват интересите на фирмите. Не може с лека ръка да се извади от конкурса представителят на "Кауфланд - България" - юристът Василев, който е пряк представител на инвеститора".
 


Сходни връзки

ТЕРЕНЪТ ЗА ХИПЕРМАРКЕТ СКАНДАЛИЗИРА КМЕТ И СЪВЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди