изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:14 EEST
В. “Черно море”, Варна: Шефска рокада в РИОСВ - Варна    
ЗдравеВарна. Със заповед на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров от вчера Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна е с нов директор.

Досегашната шефка Теодора Караиванова бе отстранена от поста си с 2 мотива. От пресцентъра на МОСВ обясниха, че решението е предизвикано от конфликт на интереси - семеен бизнес, несъвместим със заемания от нея пост. Втората причина според ековедомството е лошата работа на Караиванова в екип. Заповедта й бе връчена вчера от главния секретар на министерството, научи в. "Черно море".
От МОСВ заявиха още, че й е предложена работа в инспекцията като експерт.
Новият директор на варненската екоинспекция е дипломираният инженер Синан Мехмед. Името му нашумя покрай битката за поста областен лидер на ДПС - Варна, където той отначало бе номиниран, но след това си направи отвод. Според самия Мехмед кандидатурата му е предложена на министерството от областния съвет на ДПС още през септември 2005 г. Назначението е задържано заради твърдия отпор на варненски НДСВ депутати, коментират запознати. Оставането на Караиванова на поста й беше една от последните жълти каузи, които царистите до последно отстоявали, категорични са близки до НДСВ.
Именно директорският стол в РИОСВ - Варна, беше една от най-яростните заявки за смяна, за която настояваха от ДПС - Варна, още в началото на есента. Рокадата беше обсъждана нееднократно на тристранните срещи на областните лидери на БСП-НДСВ-ДПС, предназначени за координиране на кадровата политика на коалицията.
Новият шеф Синан Мехмед е на 35 години, инженер по образование, завършил е варненския Технически университет. След завършването си е работил няколко години във варненската Корабостроителница, след това във фирма "Делфин 1", след това кове биографията си в Български корабен регистър. Член е на ДПС от 1995 г., като последните 2 години беше общински председател на МДПС.
Според запознати именно бъдещото му назначение ден след областната конференция на ДПС е политическа отплата за оттеглянето на кандидатурата му като алтернатива на досегашния преизбран лидер Ерджан Себайтин. Пред в. "Черно море" Мехмед отрече назначението му да има връзка с отвода на областния форум. Той призна, че тепърва му предстои да навлиза в работата на инспекцията, но обеща да не прави прибързани смени. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. “Черно море”, Варна: Шефска рокада в РИОСВ - Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди