изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:31 EEST
"Атака" призова главния прокурор да поиска снемането на имунитетите на Милен Велчев и Ахмед Доган    
НовиниСофия. “Атака” призова главния прокурор Борис Велчев да поиска снемането на имунитетите на Милен Велчев и Ахмед Доган. Днес се проведе среща на главния прокурор Борис Велчев с представители на Парламентарната група “Атака” по тяхна инициатива, съобщиха от Върховната касационна прокуратура.


На срещата са били обсъдени въпроси, свързани с имунитета на депутати, за които има данни, че са извършили престъпление. Главният прокурор е уверил народните представители, че след окончателните промени в Конституцията на Република България ще внесе искания за снемане на имунитетите до Народното събрание за всички тези депутати, като междувременно прокуратурата е предприела съответните законови действия в тази насока.
По време на срещата е бил поставен въпросът относно постъпилите сигнали от МВР, свързани с дейността на депутата Йордан Костадинов като изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”. Главният прокурор е уверил, че ако са налице достатъчно данни за извършено престъпление, също ще поиска имунитета му. Представителите на “Атака” поискаха да бъдат снети имунитетите на Ахмед Доган и Милен Велчев. Главният прокурор е отклонил темата поради липса на конкретни основания за такива действия от страна на прокуратурата.
Зам.-главният прокурор Христо Манчев е уведомил народните представители, че са предприети съответните законови действия от компетентната прокуратура по отношение на изявленията на Адем Кенан, както и че се проверяват всички обстоятелства във връзка с подписката на гражданско сдружение “Миллиет Тракия”.
На поставения въпрос относно приватизацията на “Бояна филм” главният прокурор увери, че при постъпване на конкретен сигнал ще се проверят всички обстоятелства за законността на извършената продажба.
За повишаване на ефективността в борбата с проституцията и свързаните с нея престъпления ще бъдат предприети по-активни действия между прокуратурата и МВР.
На срещата е била обсъдена координацията в постъпващите в Парламентарната група на “Атака” сигнали за престъпления. Главният прокурор препоръча сигналите да бъдат изпращани до компетентната прокуратура, а тези за престъпления извършени от лица с имунитет или заемащи отговорно служебно положение, да се изпращат до Върховната касационна прокуратура.
Главният прокурор отново е потвърдил позицията си, че прокуратурата няма да взима отношение по политически въпроси, а ще изпълнява задълженията си по закон. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

"Атака" призова главния прокурор да поиска снемането на имунитетите на Милен Велчев и Ахмед Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди