изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:08 EEST
Поискаха вот на недоверие на кмета на Добрич    
Новини  Вот на недоверие на кмета на Добрич Детелина Николова гласуваха общинските съветници заради конкурс за строеж на хипермаркет. Общинският съвет реши още сделката да бъде дадена на прокуратурата. Гласувания вот на недоверие е само морална мярка, обясниха решението си общинските съветници. По този начин те искали да изразят неодобрение към работата на кмета.


Повод за решението беше продажбата на общински терен от 21 декара за изграждането на хипермаркет. Конкурсът беше обявен след заявен инвеститорски интерес от немската търговска верига “Кауфланд”. Явиха се трима кандидати, единият от които беше отстранен заради липса на документ за първоначална съдебна регистрация.

ОС на Добрич смята, че има процедурни нарушения при провеждането на конкурса и затова той трябва да бъде отменен, а прокурорска проверка да установи има ли противозаконни действия от страна на длъжностни лица, информира Дарик радио.

Според добричките общински съветници, заради процедурни нарушения всъщност до конкурса не е допуснат кандидатът с най-изгодна оферта и така общината е загубила милион и 300 хиляди лева. От своя страна кметът на Добрич Детелина Николова заяви, че застава зад действията на общинската администрация, които са законосъобразни и отговарят на всички изисквания и наредби. Готова съм сама да сезирам прокуратурата за тази сделка, допълни добричкият кмет. 


 


Сходни връзки

Поискаха вот на недоверие на кмета на Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди