изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:33 EEST
ЗАПОЧВА МАЩАБНО СТРОИТЕЛСТВО КРАЙ КАВАРНА    
НовиниБългарски и смесени фирми инвестират над 40 млн. евро

Българо-испанската фирма "Мангле-България" започва голямо строителство в района на Каварна, съобщи Десислав Костадинов, началник отдел "Технически" в община Каварна. Фирмата ще изгражда апартаменти, които ще са на площ от 30 декара, зад силозите на нос Чиракман. Строителството трябва да завърши до 2 години. Инвестицията е 15 млн. евро. 80 процента от жилищата вече са продадени на зелено.
Софийската фирма "Балкански имоти" също ще строи, като това ще са частни къщи върху територията на бившия къмпинг на Младежкото бюро за туризъм "Орбита". Инвестицията е 8 млн. евро. От април пък датската фирма "Нано пропъртиз" започва вдигането на ваканционно селище в местността Иканталъка край морския бряг. Строителното разрешение вече е факт. Застроената площ е 35-36 хил. кв. метра, а инвестицията е 15 млн. евро. Фирма "Интерлинк" ще застроява 30 декара по ската на село Топола. Цената на кв. метър застроена площ е 750-900 евро. В Камен бряг шведски гражданин е купил 50 декара частна земеделска земя, на която ще променя статута, за да построи ваканционно селище. Други частни лица са закупили земеделски земи от 4 до 10 декара над мидената плантация в село Дълбока. Средно цената на кв. метър в Каварненско е 18-25 евро. Рекорд е ударила датската фирма "Нано пропъртис", която е платила в Иканталъка по 150 евро на кв. метър.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА МАЩАБНО СТРОИТЕЛСТВО КРАЙ КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди