изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:48 EEST
Димитър Стоянов: И последният американски редник в България ще има по-голям имунитет от президента    
НовиниСофия. Всички възможни законови средства, а защо не и с гражданско неподчинение ще се опитаме да спрем процеса на преговорите за разполагане на американски военни бази на българска територия. Това заяви зам.-председателят на “Атака” Павел Шопов пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Павел Шопов присъства на съвместно заседание на комисиите по отбрана и външна политика, на която беше изслушана информация от Министерството на отбраната, ГЩ на Българската армия и Министерството на външните работи за хода на преговорите между България и САЩ за съвместно използване на военни съоръжения и инфраструктура на наша територия.
Шопов съобщи, че това е волята на 80-90% от българския народ, което е най-меродавният критерий. Той посочи, че ще бъде продължена и подписката за провеждане на референдум по този въпрос.
“Ако такива бази бъдат разположени на българска територия, “Атака” ще продължи борбата и няма да се примири с толкова позорен факт. При свое бъдещо управление “Атака” ще направи всичко възможно да бъде прекратен договорът и тези бази да бъдат изринати от България”, заяви Шопов.
“Последният американски редник ще има по-голям имунитет и от президента”, посочи депутатът от Атака Димитър Стоянов. Той подчерта, че няма абсолютно никакви гаранции, че американските войски, разположени на българска територия няма да бъдат използвани за нападение срещу трети държави. Той подчерта, че няма гаранции, че тези войски няма да бъдат използвани и за оказване на натиск във вътрешните работи на страната. Не било ясно и пред кой ще носят наказателна отговорност американските военни на българска територия.
Никола ЛАЛОВ
 


Сходни връзки

Димитър Стоянов: И последният американски редник в България ще има по-голям имунитет от президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди